La Diputació d’Alacant duplica el darrer any el pressupost de Medi Ambient fins a assolir els 18 milions el 2022

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha concretat aquest matí l’aposta de la institució per la protecció del medi ambient a través de plans i convocatòries que estimulen la sostenibilitat i impulsen l’ús d’energies netes a la província. Per agilitzar i reforçar aquesta línia d’acció, el darrer any s’ha doblat el pressupost de l’àrea fins a assolir els 18 milions d’euros el 2022.

Mazón ha avançat que la Diputació d’Alacant “està compromesa amb el Medi Ambient i que en aquesta legislatura hem incrementat notablement el nostre pressupost per ajudar els nostres municipis en reciclatge, sostenibilitat, energia fotovoltaica, enllumenat o vehicles elèctrics”.

En els darrers anys, la inversió ambiental ha crescut exponencialment per passar dels 8,6 milions el 2018 fins als prop de 18 milions durant aquesta anualitat. Aquest increment obeeix a una estratègia de sostenibilitat i de recuperació de l’entorn. “Estic orgullós, perquè estem ajudant molts ajuntaments i comarques de la província a seguir una estela de sostenibilitat en què redoblem els esforços i marquem una referència de futur”, ha puntualitzat el president.

Entre les inversions més rellevants de l’àrea durant aquest exercici destaquen els 6,2 milions d’euros per impulsar la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació atmosfèrica als municipis de la província. Amb aquest propòsit, la institució ha subministrat 171 vehicles 100% elèctrics a 122 localitats de menys de 50.000 habitants i ha llançat una nova línia d’ajuts per instal·lar punts de recàrrega a les localitats del territori.

Especialment significativa és també la partida de 3,6 milions d’euros enfocada a l’execució dels projectes inclosos a l’últim Pla Provincial d’Estalvi Energètic, així com la que preveu més de 2,1 milions d’euros per millorar la gestió dels residus sòlids urbans.

Amb l’objectiu de reforçar el compromís amb els ajuntaments i la protecció del seu entorn, la institució ha creat, així mateix, nous programes de subvencions com la prestació del servei de conservació i manteniment dels espais verds municipals de les poblacions més petites de la província , una pionera iniciativa dotada amb 500.000 euros, o el dirigit al desenvolupament d’accions de conservació i millora als senders homologats de la província, que puja a 200.000 euros.

A més, s’ha incrementat, entre d’altres, la dotació econòmica de la convocatòria per a l’execució de plans locals de prevenció d’incendis forestals, amb 400.000 euros, i s’ha reactivat la plantació novament arbrada i reestructuració de l’espai urbà verd, amb 650.000 euros.

Mazón ha detallat aquesta inversió, després de visitar aquest matí, juntament amb el diputat de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez, les instal·lacions del Corté Inglés ubicat al Passeig Federico Soto de la ciutat per conèixer el projecte de Residu Zero que impulsa l’empresa i que recentment acaba de renovar la certificació AENOR, tant per als diferents centres de la companyia a la Comunitat Valenciana com per a les plataformes logístiques.

“Dóna molta confiança i alegria com a alacantí i com a consumidor comprovar com empreses de referència estan ajudant a la sostenibilitat. El respecte pel medi ambient i l’aposta pel reciclatge ni són una opció, ni tan sols són una despesa, sinó que es converteixen en una obligació moral i en una inversió”, ha sostingut el president, que, a més, ha puntualitzat que el ecosistema d’empreses que es mouen al voltant “d’aquesta finalitat és extraordinària, per tant, també estem generant ocupació i activitat econòmica”.

“Si a més això es fa des d’una empresa com El Corte Inglés, que en aquest moment està reciclant ja per sobre del 95%, és excepcional que dóna molta confiança als consumidors i és un compromís de futur”, ha recalcat.

Finalment, el president ha fet una crida a la ciutadania per apostar per productes autòctons. “Hem de seguir consumint els productes alacantins, ja que, si augmentem un 5% la seva compra, estem ajudant al manteniment de 45.000 o 50.000 llocs de treball a la província”, ha sentenciat.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: