La conselleria d’Igualtat llança la xarxa valenciana antirumors Rumrum per combatre les fake news i desconstruir prejudicis que dificulten la convivència

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualad i Polítiques Inclusives presenta aquesta tarda la nova xarxa valenciana antirumors Rumrum, impulsada juntament amb entitats socials i entitats locals per prevenir qualsevol tipus de discriminació, combatre les fake news i desconstruir prejudicis que dificulten la convivència.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, que ha destacat que la creació d’aquesta xarxa “és una de les actuacions contemplades a l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi 2019-2024 per promoure una societat inclusiva que reconegui la diversitat com a bé col·lectiu”.

Rubén Sancho, ha explicat que, moltes vegades, “els rumors són elements que es troben a la base de la piràmide de l’odi i que afecten especialment els col·lectius històricament discriminats”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, ha indicat, és dotar la ciutadania, mitjançant accions de prevenció i sensibilització, de “eines i habilitats comunicatives que els permetin respondre davant dels rumors i els estereotips que circulen al nostre entorn més proper i que afecten les persones i als col·lectius de la diversitat”.

Així, la web ofereix un ampli catàleg de guies, materials i recursos relacionats amb la generació de noves narratives davant dels discursos d’odi que afecten els diferents col·lectius.

Així mateix, des de Rumrum es treballa amb IgualaT, un servei públic de la Conselleria que ofereix informació, primer assessorament i orientació a víctimes o persones relacionades amb situacions discriminatòries i delictes d’odi, així com qualsevol situació que pugui implicar la vulneració del principi d’igualtat de tracte.

La xarxa cerca la incorporació a aquesta iniciativa de totes aquelles entitats, tant públiques com privades, de la Comunitat Valenciana que hi estiguin interessades, i els convida a treballar conjuntament per la igualtat de tracte, la no-discriminació i la prevenció dels delictes d’odi.

La presentació de la web tindrà lloc aquesta tarda a les 18.30 hores al MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat) de València en un acte conduït per Carolina Ferre i al qual assistiran el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho , i el director general d’Igualtat a la Diversitat, José De Lamo.

Estratègia per a la Igualtat de Tracte

Prèviament a la presentació de RumRum, tindrà lloc la reunió de l’Observatori Valencià per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi per tractar, entre altres temes, l’estat d’execució de l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No-Discriminació i la Prevenció de Delictes d’Odi 2019-2024.

Cal recordar que l’Estratègia està estructurada en sis línies d’actuació, amb un total de 15 objectius que contemplen 95 mesures, totes consensuades amb 77 entitats i institucions de diversa índole de la Comunitat Valenciana.

Segons l’informe de valoració de la implementació i el grau de compliment d’aquestes 95 mesures, en aquests moments l’Estratègia compta amb el 52,6% de les seves actuacions executades o en execució permanent, cosa que suposa un avenç molt important en tots dos darrers anys”, ha assenyalat Rubén Sancho.

Així mateix, el 16,9% de les mesures es troben en procés d’execució, i queden pendents un 17,9% de les actuacions previstes a l’Estratègia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: