‘Terra Baixa’, d’Àngel Guimerà, dirigida per Carme Portaceli al Teatre Principal de Valencia

‘Terra Baixa’, el clàssic d’Àngel Guimerà, en producció del Teatre Nacional de Catalunya, dirigida per la seua directora, la valenciana Carme Portaceli, arriba al Teatre Principal de València del 31 de març al 2 d’abril.

La versió de l’obra de Guimerà és de Pablo Ley i està interpretada per Pepo Blasco, Laura Conejero, Mohamed El Bouhali, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Mercè Mariné, Roser Pujol, Manel Sans, Kathy Sey i Anna Ycobalzeta.

Pablo Ley converteix el clàssic de Guimerà en un relat detectivesc i un ‘thriller’ magnífic sobre la lluita de classes.

Sense perdre de vista els orígens ni renunciar a l’essència d’aquest text universal, la dramatúrgia trasllada ‘Terra Baixa’ al segle XX, a la Barcelona de l’anarquisme, i hi introdueix dos personatges nous: una periodista i un comissari. Aquest serà l’encarregat d’investigar un crim: un treballador ha assassinat el seu amo. Manelic ha matat Sebastià per a alliberar Marta i a ell mateix. Una història d’intriga i de revolta.

Ens trobem amb una mirada contemporània i trepidant que recorre del drama rural a la tragèdia romàntica per a esclatar en un últim crit alliberador, quan Manelic amolla després d’haver assassinat l’amo: “He matat el llop! He matat el llop! He matat el llop!”. Tres vegades, perquè quede clar. El crit de la classe obrera contra l’opressió.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: