Meliana disposarà al juny de la primera oficina de treball pilot de Labora amb espais innovadors oberts i que permetin la interrelació

El primer Espai Labora experimental obrirà les portes el proper mes de juny a Meliana. Es tracta d’un nou model d’oficina on s’actualitzen els models d’atenció a la ciutadania, en dotar-se d’espais innovadors i donar una gran importància a la interrelació personal.

El secretari autonòmic d´Ocupació, Enric Nomdedéu, ha visitat les obres d´aquesta nova oficina d´ocupació juntament amb l´alcalde de la localitat, Josep Riera i la directora general de Planificació i Serveis, Eva Hernández. Aquest centre forma part del pla Laborant, un projecte que actualitzarà tots els espais on Labora atén la ciutadania.

Així, tal com ha explicat Nomdedéu després de la visita, “Labora es troba en aquests moments immers en un ambiciós projecte de renovació i actualització dels seus centres a través del qual es vol superar el model tradicional, traspassar els canals habituals de comunicació i relació amb la ciutadania i apropar-se a un model important activa que escolta i treballa en espais d’oportunitat ajustats a les necessitats reals de la nostra societat”.

El responsable d’Ocupació ha argumentat que l’objectiu és l’evolució del model tradicional i el seu enfocament cap a un model que entén, des de fases inicials, el paper rellevant de les noves tecnologies, la comunicació i el treball col·laboratiu com a camps a incorporar de manera transversal , a tot el funcionament dels Espai Labora.

En aquest sentit, l’Espai Labora de Meliana comptarà amb espais oberts de benvinguda a la ciutadania, espais oberts de treball col·laboratiu/participatiu entre empreses, demandants d’ocupació i el personal de l’Espai Labora, espais tancats per a activitats en grup i espais més discrets on es pugui fer l’orientació amb certa intimitat.

Al costat dels nous espais, es mantenen els actuals, com ara l’espai que comparteix Labora amb el Servei d’Ocupació Pública Estatal.

Actualització dels Espai Labora

El nou model de centres d‟atenció a la ciutadania respon a una transformació cultural de l‟entitat que pretén adaptar-se a les noves necessitats, i que per tant busca espais de treball innovadors, propers, humans i actuals.

Així mateix, Nomdedéu ha afirmat que els espais físics que s’han projectat responen a la reflexió que s’ha fet a Labora per oferir el millor servei públic. “Parlem dʻun procés que ens ha portat a perfilar el disseny dʻun nou model dʻatenció ciutadana que sʻintegra en aquests nous espais per prestar el servei públic adequadament”.

Labora destinarà més de 8 milions d’euros, la majoria invertits als nous Espai Labora. Aquest pla preveu beneficiar més de 430.000 persones residents a la nostra Comunitat.

El pla Laborant inclou:

– 9 nous Espais Labora. 3 de nova construcció a Meliana, Paterna i Castelló i 6 remodelacions integrals: una a Elx, tres a València, una a Vilajoyosa i una altra a Gandia.

– 5 nous Labora Formació. 1 de nova creació a Almàssera i 1 a Alacant i 3 remodelacions integrals a Paterna, Benicarló i Catarroja.

– Millora de les instal·lacions a tota la xarxa de centres per adaptar-les al nou context sanitari.

Com a novetat, Labora vol apostar pel servei d’orientació laboral i contempla la creació d’un nou espai de referència per a l’orientació a Altea, a més d’un nou centre a València per a l’orientació, l’emprenedoria, l’acompanyament i la innovació per a l’ocupació.

Aquestes reformes es realitzaran al llarg de tota la Comunitat Valenciana, les ubicacions de les millores es poden veure en aquest vídeo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: