La conselleria d’habitatge signa amb la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques un document

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mostrat el suport del Consell a la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) perquè es tramiti al Congrés dels Diputats una Llei Estatal d’Habitatge.

Salvador, que s’ha reunit amb representants d’aquesta plataforma a la Comunitat Valenciana, ha signat un document on es compromet a donar suport a la tramitació d’aquesta llei que recull cinc propostes pel dret a l’habitatge i contra els desnonaments.

En aquest sentit, la consellera ha remarcat la “necessitat” de tramitar una llei d’aquestes característiques perquè “el Govern d’Espanya ni està legislant ni tampoc deixa legislar a les autonomies”. De fet, ha recordat que el Govern valencià ha impulsat la Llei per la Funció Social de l’Habitatge, en què també ha participat la PAH, i des que està en vigor “ja hem ajudat a molta gent, intervenint en més de 43 desnonaments o donant més de 500 solucions habitacionals a la gent que més ho necessita “.

No obstant, ha lamentat que “l’Estat considera inconstitucionals punts essencials d’aquesta llei que té com a objectiu garantir el dret a l’habitatge i mobilitzar gran part de l’estoc d’habitatges buits que hi ha a la Comunitat Valenciana en mans de grans forquilles”.

Per això, la consellera ha destacat la importància que “s’impulsi una llei estatal coincident amb la llei que ja ha posat en marxa el Govern valencià per a poder defensar i garantir el dret a l’habitatge”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: