Igualtat signa la millora laboral de més de 13.000 treballadors i treballadores del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha signat amb representants de les organitzacions sindicals i patronal l’acord de millora laboral del personal del sistema públic valencià de serveis socials, que afectarà més de 13.000 treballadors i treballadores de centres i serveis concertats amb la Generalitat. L’acte de la signatura de l’acord ha tingut lloc al Jardí Botànic de València.

La vicepresidenta del Consell ha assenyalat que aquest acord “culmina la feina que ha realitzat la Conselleria per posar al mateix nivell els serveis de la quarta pota de l’estat del benestar i revertir una situació que suposava un important greuge cap als professionals del sector concertat davant del sector públic”.

Es tracta, ha assegurat, d’“una qüestió de justícia social i equitat” que permet homogeneïtzar les condicions laborals i salarials entre les persones professionals d’idèntiques categories, per a l’execució de les quals es destinaran 50 milions d’euros el 2023.

Aitana Mas ha assenyalat que aquest reconeixement millorarà també la qualitat dels serveis que es presten, i ha anunciat que l’homogeneïtzació “pretén arribar al pagament delegat com a eix central a l’horitzó màxim del 2026”, establint, per tant, un calendari de 4 anys per aconseguir-ho.

La vicepresidenta ha incidit en la importància d’aquest acord perquè també permet avançar en la dignificació d’un treball “tradicionalment desenvolupat per les dones”; per tant, també implica “reduir la precarietat que sovint acompanya les professions de les cures que, sense tanmateix, són imprescindibles per al benestar social i el progrés econòmic”.

En la seua intervenció, Aitana Mas també ha recordat que l‟aprovació de la llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana va ser el “primer pas per apropar-nos a l‟objectiu de blindar els serveis socials declarant-los serveis públics essencials id‟interès general”.

Per finalitzar, la vicepresidenta ha assenyalat que es tracta, sens dubte, d‟un acord que visualitza com es treballa des de la Vicepresidència i Conselleria d‟Igualtat i Polítiques Inclusives “perquè la política botànica arribi a la gent, a les persones usuàries dels serveis socials, als seus familiars, als i les professionals i, per descomptat, a la totalitat del poble valencià”.

Més de 13.000 professionals

L’acord que s’ha signat amb la patronal i els sindicats afectarà més de 13.000 professionals de serveis socials concertats com a residències o centres de dia. La gran majoria de treballadores i treballadors que se’n beneficiaran treballen en recursos de l’àmbit de la diversitat funcional, amb 8.000 places, seguit del sector residencial de gent gran, amb 2.500 professionals.

També es milloren les condicions del personal de centres de menors, dones víctimes de violència masclista o centres de l’àrea d’inclusió social.

Les millores acordades permetran, per exemple, que una infermera d’una residència de persones grans que el 2022 percebia 1.445 euros mensuals de salari base, el 2026 percebrà 2.170,60 euros, és a dir, un increment salarial en quatre anys de 725, 54 euros; o que el personal de serveis generals (neteja, manteniment, cuina, etc.) que avui cobra una mitjana de 969,37 euros, és a dir, per sota del salari mínim, arribi al 2026 als 1.430 euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: