El Teatre Principal de Valencia presenta ‘La vida es sueño’ amb la direcció de Declan Donnellan

Els dies 19 i 20 de novembre, el Teatre Principal de València puja a l’escenari ‘La vida es sueño’, de Calderón de la Barca, un dels grans textos del segle d’or espanyol, amb la direcció del prestigiós director anglés Declan Donnellan, de la companyia Cheek by Jowl.

L’obra està interpretada per Ernesto Arias, Rebeca Matellán, David Luque, Manuel Moya, Goizalde Núñez, Alfredo Noval, Irene Serrano, Antonio Prieta i Prince Ezeanym.

‘La vida es sueño’ planteja moltes preguntes: quina és la meua relació amb l’Estat? I amb la meua família? I, sobretot, amb mi mateix? I també planteja l’enorme qüestió de la naturalesa de l’existència.

Calderón no hi ofereix respostes, sinó que insinua aquestes qüestions amb aparent gràcia i calma, però el tema central, el de la insubstancialitat de la realitat, és profundament inquietant.

El director Declan Donnellan i el dissenyador Nick Ormerod imprimeixen el seu estil característic a aquesta obra de Calderón, la més famosa del segle d’or, donant prioritat a l’actor, al text i a l’espai. Un mur verd de portes dona la benvinguda al públic i, quan les llums s’apaguen, s’estableix la connexió entre l’actor i el públic; aleshores sentim Calderón preguntar-se què és la vida? I la seua resposta: “Una il·lusió, una ombra, una ficció, perquè tota la vida és somni, i els somnis, somnis són”.

El treball dels actors revela una obra que és, alhora, urgent, potent i profundament contemporània.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: