Ferrocarrils de la Generalitat amplia la possibilitat de realitzar reclamacions a través de el telèfon d’informació per reforçar l’atenció a persones usuàries

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha ampliat la possibilitat de realitzar reclamacions i suggeriments a través dels telèfons d’informació a el client de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a reforçar així l’atenció a les persones usuàries.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’compromís de FGV per establir els mitjans físics i telemàtics necessaris perquè els usuaris i les usuàries puguin fer arribar, en tot moment i de la manera que considerin més adequada, les seves queixes, reclamacions i suggeriments.

Al seu torn, es tracta d’una mesura també impulsada amb motiu de l’actual crisi sanitària per facilitar aquest tipus d’accions als viatgers i les viatgeres, que ja no tenen necessitat d’acudir a les instal·lacions de FGV o per als que que no disposen de accés a un ordinador o aplicació mòbil.

El nou servei telefònic està disponible des del passat dilluns 8 de febrer. A València el nombre és 900 46 10 46 a València i el 900 72 04 72 a Alacant, tots dos sense cost.

Fins ara les persones usuàries de Metrovalencia i TRAM d’Alacant disposaven de la possibilitat d’expressar la seva disconformitat de manera presencial en el Llibre de Reclamacions disponible en els Espais de l’Client i estacions ateses, així com en els formularis de la pàgina web i aplicacions mòbils .

procediment

El servei de reclamacions telefònic permet que els i les agents de FGV realitzin aquesta reclamació en nom de les persones clients a través de les pàgines web de Metrovalencia o TRAM d’Alacant.

Després de sol·licitar la seva autorització telefònica es completaran els camps indicats, entre els quals es facilitarà una adreça de correu electrònic. Únicament per als casos de reclamacions en què la persona no disposi d’ell mateix, podrà indicar una adreça postal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: