Vicent Soler presenta les ‘Ajudes Parèntesi’ dotades amb 160 milions per a la reactivació de el teixit productiu dels municipis valencians

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que les ‘Ajudes Parèntesi’, englobades dins de el pla de xoc de reactivació dels sectors més afectats per la COVID, el ‘Pla Resistir’, destinaran un total de 160 milions ” per atendre les necessitats i aconseguir la reactivació de el teixit productiu dels municipis de la Comunitat Valenciana i aconseguir des de la cooperació de les administracions fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la COVID-19 “.

De fet, Soler ha explicat que la iniciativa comptarà amb la col·laboració de diputacions i ajuntaments ja que “a l’ésser les administracions més properes als ciutadans, són les que estan en millors condicions per ajudar en la distribució d’aquests fons”.

En concret, la Generalitat, ha dissenyat aquests ajuts per atendre, específicament, “les necessitats de les microempreses i autònoms cada municipi, ja que representen més de l’80% dels sectors als quals van dirigits aquests ajuts”.

Una col·laboració que, com ha explicat el conseller durant la seva intervenció, “s’estén també a la part econòmica, ja que les diputacions aportaran un total de 36 milions a la iniciativa (el 22,5%) i els ajuntaments altres 24 milions (15 %), sent la resta de la quantitat amb la qual està dotat el pla, 100 milions, aportats per la Generalitat (el 62,5%).

“A dia d’avui, tots els 523 ajuntaments que podien ser beneficiaris dels ajuts per disposar en els seus termes municipals de microempreses o autònoms dels sectors inclosos, ja han manifestat a la Generalitat la seva voluntat de participar-hi” ha confirmat el conseller d’Hisenda, qui a més ha reiterat que ja s’han realitzat ordres de pagament per valor de 90 milions d’euros, de manera que al llarg de la jornada s’han d’abonar als ajuntaments els 100 milions d’euros aportats per la Generalitat a aquest pla.

El conseller ha fet aquestes declaracions durant la seva compareixença a les Corts, on ha presentat el decret-llei que les regula, el primer que desenvolupa el ‘Pla resisitir’, i que ha estat aprovat per la majoria dels grups parlamentaris.

2.000 euros per a autònoms i microempreses <> b>

Els ajuts Parèntesi fixen una quantitat fixa de 2.000 euros per a cada persona treballadora autònoma o microempresa que tingui un màxim de 10 treballadors, sempre que pertanyi a un dels sectors identificats com a prioritaris.

Així mateix, es fixa una quantitat fixa de 200 euros addicionals per cada persona treballadora afiliada a la Seguretat Social amb 31 de desembre de 2020 que pertanyi a una d’aquestes empreses o que tingui al seu càrrec cada autònoms. D’aquesta manera, la quantitat màxima que pot rebre un empresari puja a 4.000 euros.

Distribució territorial dels ajuts

Les ‘Ajudes Parèntesi’ es materialitzaran a través de transferències a les entitats locals -que ja s’estan produint-, i aquestes al seu torn distribuiran per part dels ajuntaments entre aquells sectors productius de la seva zona que compleixin amb els criteris establerts en les bases de les ajudes.

El repartiment global dels 160 milions de pla, realitzat sobre la base de la distribució de les empreses i dels afiliats a la Seguretat Social, és de76 milions per a la província de València, 65.400.000 per a la província d’Alacant i 18, 6 milions per a la província de Castelló. És a dir, el 47,5% de la dotació anirà a la província de València, el 40,9% a la d’Alacant i el 11,6% a la de Castelló.

Atenent a l’estudi realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), basat en la caiguda d’activitat definida pel Banc d’Espanya, s’ha observat que els sectors que s’han vist més afectats per les restriccions derivades de la COVID-19 són l’allotjament, els serveis de menjars i begudes, les activitats turístiques i les d’oci.

Pla Resistir

La llei que regula les ajudes Parèntesi és la primera que desenvolupa el Pla Resistir, el pla de xoc posat en marxa pel Consell per a la reactivació dels sectors econòmics que s’han vist afectats més intensament per les restriccions sanitàries adoptades per frenar la pandèmia, el que ha provocat o el seu tancament o importants reduccions en el seu volum de negoci.

El Pla Resistir, compost per un total de sis blocs d’ajudes “és un pla viu que ha anat incorporant i incorporarà noves línies segons les necessitats dels principals sectors afectats per la COVID”.

En aquest sentit, Soler ha recordat que va començar amb 340 milions i actualment la dotació ja supera els 400 milions d’euros a l’ampliar-se algunes de les línies inicials, com la de les ‘Ajudes Parèntesi’ així com per incorporar-se noves línies d’ajut com les destinades específicament per al Turisme o el transport.

“La crisi exigia respostes àgils i eficaços i això ens ha portat a actuar de forma excepcional des d’un primer moment, adoptant no només mesures sanitàries, sinó també econòmiques i socials de suport públic a el teixit empresarial”, ha subratllat el conseller.

Segons Soler, el Pla Resistir “és tot un exercici no només de responsabilitat, sinó sobretot d’empatia i solidaritat amb els sectors econòmics que més estan patint aquesta crisi”, ha reiterat el responsable d’Hisenda després d’insistir que “és només un punt de partida que podrà ampliar-se i en cap cas un punt i final. És un pla de xoc que s’adaptarà a les necessitats de la nostra economia i que es veu complementat pel pressupost de la Generalitat, que ja contempla línies de suport extraordinari per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica “.

En qualsevol cas, l’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir a l’manteniment de l’ocupació i de l’activitat de les empreses més afectades per les restriccions sanitàries: aquelles que s’han vist obligades a tancar els seus negocis, a reduir els seus horaris d’obertura, o limitar el seu activitat, amb les pèrdues econòmiques que això comporta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: