El retrat d’Azorín realitzat per Joan Castejón centra la nova conferència del ‘Descobreix una obra d’art al MUBAG’

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El retrat d’un jove José Martínez Ruiz, Azorín, realitzat per Joan Castejón per a la portada del Canelobre dedicat a l’escriptor, centra l’activitat de la propera sessió del cicle “Descobreix una obra d’art” que organitza l’IAC Juan Gil-Albert al Mubag demà dimecres, 8 de novembre, a les 20:00 hores.
 
La conferència anirà a càrrec del director del Gil-Albert, José Ferrándiz, i del mateix Castejón, membre del Consell Assessor de Canelobre. Tots dos explicaran el procés de creació d’aquesta obra en la qual l’artista s’ha basat en una fotografia de joventut d’Azorín, en la seva etapa anarquista, reinterpretant-amb detalls propis mitjançant la seva tècnica mixta. Es tracta d’una imatge de gran realisme en la qual el pintor ha volgut reivindicar la iconografia jove de l’escriptor.
 
Aquesta connexió entre el món de l’art i Azorín s’inscriu dins dels actes commemoratius del 50 aniversari de la seva mort, en els quals l’IAC està tenint una destacada participació amb l’organització recent de l’IV Congrés internacional “Azorín a la modernitat literària” a Alacant i Monòver, la propera presentació del número de Canelobre “Azorín, clàssic i modern” i la imminent reedició de la ruta del Quixot.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: