La Generalitat Valenciana ha posat en marxa el nou servei videoxat del 012 per a persones sordes

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Generalitat ha posat en marxa el nou servei Vídeoxat del 012 per a persones sordes, que incorpora la llengua de signes com un pas més en l’eliminació de les barreres que dificulten el dret a la igualtat d’oportunitats ia l’accessibilitat d’un col·lectiu de 128.000 persones a la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, han presentat aquesta nova iniciativa, que suposa una important millora dels canals d’informació a la ciutadania dels que disposa la Generalitat.

Cal ressaltar que la Comunitat Valenciana és la primera autonomia que ha posat en marxa aquest servei. Aquesta nova eina ve a sumar-se als diferents mitjans d’atenció a la ciutadania de què disposa la Generalitat (Oficines PROP, Guia PROP d’Internet, Telèfon 012 i GVAOberta).

La vicepresidenta del Consell ha assenyalat que l’atenció a la diversitat funcional és “una qüestió transversal en tota l’acció del Govern del Botànic perquè hem de procurar que a cada àrea s’arribi a la màxima autonomia personal i igualtat d’oportunitats i, aquesta iniciativa, el aconsegueix “.

Per a Oltra, el nou Xat per a persones sordes del 012 “és una iniciativa senzilla i pràctica, tan útil com necessària, facilitant la igualtat d’accés a les persones amb pèrdues auditives, atès que poden comunicar-se en la seva llengua, la llengua de signes, sense necessitat d’intermediaris “.

“Es tracta d’un pas més cap a una societat inclusiva, on tots els llocs siguin de totes les persones i la diferència tingui les mateixes oportunitats”, ha afegit la vicepresidenta del Consell.

En aquest sentit, Oltra ha explicat que la Direcció General de Diversitat Funcional es reforça de cara al proper exercici i comptarà amb un pressupost per a 2018 de 18.160.000 d’euros, fet que suposa un increment del 15,43% ”

Videoxat com a element de proximitat

Per la seva banda, Manuel Alcaraz ha afirmat que, a partir d’ara, les persones que utilitzin la llengua de signes “podran posar-se en contacte amb la Generalitat a través de videoconferència per fer consultes i gestions en comunicació directa amb un agent especialitzat, sense necessitat d’intermediaris i, per tant, accedint en plenes condicions d’igualtat “.

El conseller de Transparència ha assegurat que es tracta “d’una eina més de transparència però també d’igualtat que es converteix en un element de proximitat i contacte amb la ciutadania”.

Al seu torn, Alcaraz ha volgut destacar l’important paper de l’atenció a la ciutadania com a indicador essencial de qualitat en el servei públic i s’ha referit “a l’esforç realitzat per estar a l’altura del gran increment de la demanda que ha experimentat en els dos últims anys “.

D’un total de 10.166.473 atencions realitzades el 2015, s’ha passat a 22.199.858 el 2016 i, en el que va de 2017, sense comptar el mes d’octubre, arriba ja a les 24.167.019 atencions.

El conseller ha afirmat que aquest important increment de les atencions “ha anat de la mà d’un nivell de qualitat excel·lent”, atès que les enquestes de satisfacció realitzades l’últim any situen el servei prestat per la plataforma 012 en un valor mitjà de 8, 36 punts sobre 10 en la qualitat de la informació facilitada i de 8,66 punts en l’atenció rebuda per la ciutadania.

Una demanda d’informació que ha crescut de forma significativa a través de les consultes on line a la Guia PROP Electrònica però també de manera presencial, fruit de la millora en la dotació de personal i de l’obertura de noves oficines PROP.

En aquest sentit, en els dos últims anys s’han posat en marxa 4 noves oficines PROP a la Comunitat i el 2018 es completarà amb la de Morella, aconseguint un total de 26 en l’actualitat. En la modalitat no presencial la Generalitat ofereix el servei d’atenció a la ciutadania a través de la Guia PROP Electrònica, el portal de transparència GvaOberta i de la plataforma 012, que inclou el canal telefònic 012 i un canal de xat de text on line, als quals ara se suma el canal de xat de vídeo en llengua de signes.

El nou xat de vídeo en llengua de signes, funciona a través de la plataforma tecnològica del 012 i accessible des del portal web de la Generalitat, concretament a l’apartat Atenció a la ciutadania / Guia Prop. Estarà disponible de dilluns a divendres entre les 8 del matí i les 7 de la tarda, excepte en el mes agost en què tindrà un horari reduït de 8 a 16 hores.

Cal ressaltar que no té cost addicional per a la ciutadania, no necessita cap tipus de programa especial, només una càmera web i connexió a internet, funcionant adequadament a través dels navegadors Google Chrome i Mozilla Firefox.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: