El PPCS defensa l’excel·lència de la sanitat

El PPCS ha defensat avui l’excel·lència de la sanitat que el PSOE ha desmantellat privant la província d’un Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), de metges al Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) i dels 15 consultoris mèdics que manté tancats en ple agost.

Les defensa de la inversió davant de les retallades en matèria de salut la reivindica la diputada provincial del PPCS, Nieves Martínez. “Els fets esdevinguts aquesta setmana passada a l’Hospital General de Castelló, on els pacients van haver de portar de casa els ventiladors per una avaria de l’aire condicionat, és una mostra més d’abandonament per part del Consell”.

I al PP creiem que “cada euro que es destina a la sanitat és sinònim de vida, i la vida no té preu. Per això és fonamental creure en l’excel·lència del nostre sistema públic de salut, apostar pel reforç dels professionals que garanteixen cures i blindar els recursos i les instal·lacions que protegeixin les famílies de la província”.

A Castelló, “la situació sanitària ha arribat a un estat crític motivada per polítiques que ens priven de la deguda cobertura sanitària”. “El CICU, el decret de tancament del qual el president de la Generalitat Valenciana va publicar el 19 d’agost de 2021, s’ha executat aquest passat 24 de maig privant a la província d’un recurs vital en cas d’emergència”.

Com ho és la presència del metge al SAMU, un transport medicalitzat que ha vist com a les seves sortides no podia garantir la presència del metge a les bases de Sant Mateu, Morella, Vilafranca i la Vall d’Uixó. Una denúncia formulada pel CSIF el juliol passat ia la qual en ple estiu s’hi ha sumat Torreblanca, on també el SAMU ha realitzat sortides sense metge, tant al juliol com a l’agost.

La rematada en matèria de retallades ho ha aplicat el Consell amb el tancament de consultoris. Són 15 els afectats, entre l’interior i la costa, “i molts ja porten tres estius sense obrir les portes en una mostra inequívoca de quina és la política que aplica el PSOE des del Consell”. Davant de les retallades, inversions, proposa Martínez, “i al PP estem preparats perquè així sigui”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: