MunicipisPolítica

El director general dAdministració Local visita a la Vall dUixò i la Vilavella el patrimoni rehabilitat amb fons Feder

El director general d’Administració Local de la Generalitat, Antoni Such, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo han visitat alguns dels edificis historicoculturals de la Plaça Baixa, rehabilitats amb el suport de la Generalitat, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) Comunitat Valenciana.

El director general d’Administració Local ha avançat que ben aviat es posarà en marxa la propera convocatòria d’aquests ajuts. Per Antoni Such, “S’estan complint tots els objectius que ens marquem en iniciar aquest programa. Hem fet 103 actuacions al llarg de la Comunitat, totes per rehabilitar i posar en valor el nostre patrimoni històric, artístic, cultural i etnològic”.

Unes actuacions que han significat una inversió de més de 40 milions d?euros que s?han posat en mans dels ajuntaments. A les comarques de Castelló s’han fet més de 30 intervencions amb una inversió total de 3,7 milions d’euros.

A la localitat de la Vall d’Uixò, acompanyats per la seva alcaldessa, Tania Baños, Antoni Such i Eva Redondo, han visitat el poblat iber de Sant Josep de la Vall d’Uixò on s’ha emprès la tercera campanya d’excavació i museïtzació del enclavament, amb una inversió per part del Consell de 57.500 euros i un cost total de lactuació de 139.150 euros.

El Poblat de Sant Josep és un jaciment arqueològic declarat Bé d’Interès Cultural des de 1999. Al jaciment es troben diferents fases d’ocupació, encara que les més importants són la ibèrica, situada entre el s.VI i el II ANE, i la tarda romana, datada entre els segles IV i V.

A la Vilavella, Antoni Such i Eva Redondo, acompanyats de l’alcaldessa del municipi, Carmen Navarro, han visitat les obres de recuperació del Castell amb una inversió per part del Consell de 50.090 euros i un cost total de 121.219 euros.

Les actuacions realitzades han consistit en la consolidació durgència de diverses zones del Castell que presentaven alt risc de degradació. Aquestes tasques han permès iniciar un projecte de rehabilitació amb què La Vilavella pretén recuperar gran part del seu Castell d’origen àrab, en diferents fases, segons el Pla director elaborat juntament amb arquitectes i arqueòlegs. Així, l’Ajuntament ha començat a rehabilitar la torre antiga, que data dels segles VIII i IX i s’ha iniciat la redacció del projecte per a la recuperació de la torre 3, gràcies també a diverses ajudes de la Generalitat.

Informació i Foto: Generaitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint