El Consell insta la societat valenciana a sumar-se a un nou Pacte valencià per a l’eliminació de totes les violències contra les dones

El Consell se suma a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones i insta la societat valenciana a sumar-se a un segon Pacte valencià per a l’eradicació de tota mena de violència contra les dones i per garantir que puguin gaudir de la vida de manera lliure i plena.

El 18 de setembre de 2017, un total de 63 entitats i institucions en representació de tota la societat valenciana van acordar unànimement subscriure el primer Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista 2017-2022 per fer front comú a la violència de gènere i masclista que pateixen les dones, un acord aconseguit amb el consens al qual es van sumar 1.097 entitats i 12.522 persones a títol individual que el van signar a través de la pàgina web ‘Suma’t al Pacte’.

Aquest pacte ha implicat un canvi substancial de les polítiques públiques, servint com a far i guia del Consell per tal de combatre, prevenir i eradicar tota mena de violència contra les dones, visibilitzar la violència de gènere i masclista com un conflicte estructural, polític i social que ens interpel·la a totes i tots, protegir i atendre integralment les dones víctimes de violència de gènere i achista i els seus fills i filles.

Ara, cinc anys després, l’avaluació del Pacte mostra un grau d’execució alt amb un compliment del 94% de les mesures, amb 253 mesures desenvolupades i en execució permanent (85%) i 27 en procés (un 9%).

Això no obstant, la violència contra les dones, i la seva expressió més cruel, dolorosa i intolerable com són els assassinats de dones i fins i tot dels seus fills i filles, encara perviu entre nosaltres.

Les violències sexuals, l’explotació sexual i el tràfic de dones i nenes amb finalitat d’explotació sexual, la feminització de la pobresa, la situació de les dones en contextos de prostitució, l’assetjament, l’escletxa salarial, els micromasclismes… són realitats a les quins hem de fer també front i continuar donant resposta com a societat.

Així mateix, en aquests cinc anys, la societat valenciana s’ha transformat, com també el context sociocultural i el panorama polític, i discursos negacionistes de la violència de gènere s’escampen de manera preocupant entre les persones més joves, cosa que fa necessària una nova reflexió .

En aquest context, dimarts passat, 22 de novembre, les entitats participants del primer pacte valencià 2017-2022 van signar a Alacant una Declaració per un nou Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, mostrant així la seua voluntat de treballar amb el mateix esperit per renovar aquest compromís.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: