El Consell col·labora amb l’Imserso en la valoració de dependència de residents del centre estatal de trastorn mental greu a València

El Ple del Consell ha aprovat un conveni amb l’Imserso, a través del Centre de Referència Estatal d’Atenció Psicosocial a Persones amb Trastorn Mental Greu (CREAP), pel qual s’estableix un protocol d’actuació per a la valoració del grau i el nivell de dependència de les persones usuàries del CREAP quan calgui la seva transició a un recurs del catàleg de dependència una vegada obtinguin l’alta.

L’Imserso va posar en marxa la ciutat de València el CREAP com a centre avançat en la promoció, el desenvolupament i la difusió de coneixements, experiències innovadores i mètodes especialitzats d’intervenció, així com el centre d’alta especialització en serveis de prevenció, promoció de l’autonomia personal i atenció. integral a les persones amb trastorn mental greu en situació o en risc de dependència i les famílies cuidadores.

Aquest recurs, en funcionament des del 2017, està coordinat entre l’administració estatal i l’autonòmica.

Al conveni aprovat pel Consell s’ha tingut en compte que les persones usuàries del servei d’atenció residencial del CREAP de València es troben fora del seu entorn habitual durant un període de temps que es pot prolongar fins als 18 mesos.

En determinades situacions d’alta d’aquestes persones i per mantenir l’estabilitat aconseguida al centre, cal que disposin d’un recurs assistencial de transició contemplats al catàleg d’atenció del Sistema per a l’Autonomia i l’Atenció a la Dependència.

Per això cal el reconeixement de la situació de dependència, per la qual cosa resulta imprescindible aplicar a aquestes persones el barem de valoració per conèixer el grau i el nivell que s’atorga d’acord amb el seu estat.

Un cop les persones residents siguin donades d’alta del CREAP, el reconeixement de la dependència els permetrà accedir a un servei a la Comunitat Valenciana de caràcter professionalitzat per a persones amb trastorn mental greu.

Es tracta de recursos com ara un Centre específic per a persones amb malaltia mental crònica (CEEM), un habitatge tutelat, un Centre de rehabilitació i integració social (CRIS), servei d’ajuda a domicili (SAD) o una prestació econòmica vinculada a un servei.

Amb aquest objectiu, el conveni subscrit entre l’Imserso i la Generalitat estableix les condicions i els requisits necessaris perquè les persones usuàries del servei residencial puguin ser valorades a les pròpies instal·lacions del CREAP per l’equip de professionals de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: