El Consell renova la col·laboració amb la UPV per impulsar els treballs del Laboratori de Serveis Socials

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb la Universitat Politècnica de València (UPV) per impulsar els treballs desenvolupats pel Laboratori de Serveis Socials en què participa aquesta universitat pública.

En concret, els projectes de recerca realitzats durant aquest any per aquest laboratori centren la seva mirada a l’envelliment actiu i saludable i les noves tecnologies així com la domòtica o noves tecnologies al domicili per millorar l’autonomia de les persones grans que viuen soles.

L’objectiu és afavorir l’autonomia de les persones grans que volen viure soles i millorar la gestió dels centres de serveis socials a través de tres línies estratègiques.

La primera té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones grans i perllongar-ne l’autonomia així com la qualitat de vida de familiars i persones cuidadores a través del desenvolupament d’un model d’atenció tecnològica i de monitorització de l’activitat diària.

La segona línia estratègica és l’anàlisi del potencial dels assistents virtuals de veu per al seu ús per part de les persones grans amb l’objectiu que puguin estar al seu propi entorn el màxim temps possible.

Finalment, la tercera línia de treball se centra en l’anàlisi de la solitud no desitjada en entorns rurals, prestant una atenció especial a les perspectiva de gènere i oferint solucions per millorar l’atenció a través de recursos d’autocura i accés remot.

Xarxa de Laboratoris Socials

El Laboratori de Serveis Socials de la UPV forma part de la xarxa impulsada per la Generalitat en col·laboració amb les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana per fomentar l’activitat investigadora independent, planificada i executada en xarxa, complementària i transferible per a la millora continua de la qualitat del sistema públic valencià de serveis socials.

En aquest sentit, els laboratoris de Serveis Socials es conceben com a xarxes de recerca, coneixement i millora contínua de la qualitat en serveis socials, a través de la creació de xarxes sinèrgiques entre tots els actors que participen en el sistema, administracions públiques -locals, supramunicipals, provincials i Generalitat-, universitats públiques i persones usuàries i professionals del sistema.

Cal destacar que es tracta d´un model pioner a Espanya de posada en valor i dignificació, des del rigor científic, del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, que va rebre el reconeixement internacional, a través del Premi Europeu a la millor pràctica investigadora en Serveis Socials , concedit per la Xarxa Social Europea al desembre de 2020.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: