El Consell aprova un conveni amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social per impulsar i consolidar la targeta social digital

El Ple del Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni entre la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut Nacional de la Seguretat Social per a l’impuls i la consolidació de la targeta social digital, amb l’objectiu de millorar i coordinar les polítiques de protecció social impulsades des de les diferents administracions públiques.

La targeta social digital és un fitxer que conté dades de caràcter personal que inclou la informació actualitzada de totes les prestacions socials de contingut econòmic reconegudes a la ciutadania i finançades amb recursos públics.

La finalitat daquest nou sistema és substituir el registre de prestacions socials públiques actual, garantint totes les funcionalitats que en aquest moment ofereix i convertir-lo en el sistema dinformació bàsic daquest tipus de prestacions a Espanya.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Generalitat es compromet a facilitar la informació relativa a les prestacions socials que gestiona, per construir un sistema comú únic, el Registre de Prestacions Socials Públiques, al qual podran accedir les diferents administracions i organismes públics amb competències a gestió de polítiques de protecció social i compartir dades relacionades.

També es pretén disposar duna eina per fer anàlisi, investigació i explotació de dades en làmbit de la protecció social.

Es tracta, doncs, d’un sistema destinat a millorar els temps de gestió de les prestacions socials tramitades per la Comunitat Valenciana i proporcionar més eficiència en l’exercici de les competències.

Un cop acabi el procés de transferència de dades, la targeta social digital serà lúnic sistema dinformació pública al qual es remetrà, puntualment i de manera obligatòria, la informació de les prestacions socials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: