El Consell aprova l‟avantprojecte de Llei d‟Accessibilitat Universal i Inclusiva de la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat l’avantprojecte de Llei d’Accessibilitat Universal i Inclusiva de la Comunitat Valenciana, que garantirà els drets i el compliment de les condicions i les exigències de l’accessibilitat plena per a totes les persones.

La futura llei, en la redacció de la qual han participat totes les conselleries, incidirà positivament en el dret a l’accessibilitat, igualtat d’oportunitats i de tracte, a l’autonomia personal, la inclusió a la comunitat i la vida independent.

El text inclou la creació del Consell Valencià de Promoció i Garantia de l’Accessibilitat Universal per garantir la participació, els objectius i les mesures que preveu la llei.

La normativa té com a objectiu adequar l’ordenament jurídic valencià a la normativa internacional, europea i estatal i garantir, així, les condicions bàsiques d’accessibilitat universal, incloent-hi la cognitiva, de totes les persones, amb independència de la seua condició física, sensorial, intel·lectual i cognitiva, és a dir, encara que no tinguen una discapacitat declarada.

Cal destacar que es tracta de la primera llei autonòmica que aborda la regulació de l’accessibilitat universal a tots els àmbits i sectors, béns i serveis a disposició del públic.

L’avantprojecte de llei, que consta de 103 articles, conté disposicions específiques d’accessibilitat en diferents àmbits, com són les comunicacions, les telecomunicacions i els serveis de la societat de la informació, i l’accessibilitat en espais públics urbanitzats, espais naturals i infraestructures.

Així mateix, el text aborda l’accessibilitat a les edificacions de nova construcció ia les edificacions existents, amb l’ampliació de la reserva d’habitatges per a persones amb diversitat funcional i la possibilitat de fer-hi adaptacions necessàries, conforme el Decret del Consell de regulació de l’accessibilitat a l’edificació i als espais públics.

En làmbit del transport, sestableixen, amb caràcter legal, les condicions dús de la targeta per a la reserva de places daparcament per a persones amb mobilitat reduïda, així com les mesures de control i de sanció, que correspondran als ajuntaments.

D’altra banda, la norma futura estableix en un capítol l’accessibilitat en les relacions entre les administracions públiques i la ciutadania, amb les condicions d’accessibilitat que han de reunir les oficines d’informació, els punts d’atenció i els serveis telefònics d’atenció a la ciutadania de titularitat de la Generalitat, així com la previsió de plans de formació per a latenció a persones amb diversitat funcional en diferents àmbits.

Igualment es preveu l’accessibilitat a l’ocupació, tant a l’ordinària com a la protegida, amb l’obligació de realitzar ajustos raonables dels llocs de treball, establint, per a això, el procediment i les mesures de foment.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: