El Consell acorda destinar 1,3 milions a la reparació urgent del dic de contenció de sorres del port de Borriana

El Ple del Consell ha acordat que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat inverteixi 1,3 milions d’euros per reparar de manera urgent el dic de contenció de sorres del port de Borriana.

Després dels darrers temporals s’ha vist seriosament afectada la part visible d’aquest dic, cosa que ha provocat importants danys estructurals, que el mantenen sense el preceptiu abalisament.

Des de la Generalitat es considera necessari l’actuació urgent que eviti el deteriorament del dic per acció de l’onatge i restitueixi de manera immediata el sistema d’abalisament marítim d’acord amb la normativa de l’Associació Internacional d’Autoritats de Senyalització Marítima i Ajuts a la Navegació (IALA- AISM), així com restablir les condicions de seguretat de la seva estructura i preservar l’operativitat de la bocana del port per assegurar el desenvolupament normal de les operacions que es realitzen.

Així, entre altres actuacions, es durà a terme la reconstrucció del morro amb esculleres, de la fonamentació de la balisa cardinal i de l’equip de llum d’abast curt i la reparació del tronc del dic, de manera que pugui seguir complint la seva funció de contenció de sorres que eviti l’aterrament de la bocana del port, per permetre’n la normal operativitat. També es reconstruirà el camí d’accés a la balisa per mantenir-lo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: