El centre de València només per als vianants durant totes les Falles

El centre de València romandrà tallat al trànsit durant tot el cap de setmana coincidint amb els dies grans de les Marras 2023. Així, fins a les 4 hores de la matinada del dia 20 de març queda prohibida la circulació a la ronda interior del perímetre format per el marge dret del llit vell del riu Túria des del pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d’Amèrica i les grans vies, incloent-hi la plaça d’Espanya i els passos inferiors de la Concha.

Queden exceptuats daquesta norma els autobusos urbans, els taxis, els vehicles de servei públic, els vehicles que atenguin situacions durgència i els vehicles oficials autoritzats per làrea de Mobilitat. Aquesta prohibició tampoc no afecta les persones residents a la zona restringida, circumstància que podran acreditar amb el document nacional d’identitat (DNI), permís de circulació, targeta de permís de circulació, rebut de l’impost de béns immobles (IBI) o lloguer. Tot i això, es recomana que s’accedeixi en vehicle únicament quan sigui imprescindible.
Els vehicles de càrrega i descàrrega que hagin de circular per l’àrea restringida ho podran fer de 6.30 a 12.30 hores del migdia sense necessitat d’autorització però acreditant davant la policia local la direcció del subministrament mitjançant un albarà o qualsevol altre document. Aquest permís no regeix per als transports especials i vehicles de càrrega perillosa, que sí que necessiten les autoritzacions previstes a l’ordenança de mobilitat ia la normativa municipal.
Les restriccions a la circulació s’ampliaran en àrees diferents de la ciutat en moments concrets en què resulte necessari. Així, es crea una segona zona formada pel perímetre interior de Peris i Valero, Giorgeta i Pérez Galdós, que podria veure’s afectada cas que fos necessari. També es veurà afectada la zona propera al Palau de les Arts durant les nits del 17 i 18 de març, coincidint amb l’hora de la disparada dels castells i, especialment, durant la Nit del Foc.
L’Ajuntament ha habilitat aparcaments als principals accessos a la ciutat per facilitar l’entrada i la sortida del veïnat i visitants que hi accedeixin. Així, s’estableixen zones per aparcar a l’entrada i la sortida per la CV-35, a la zona de l’avinguda de les Corts Valencianes i la pista d’Ademús; a la CV-21, avinguda de Catalunya, Tarongers i Blasco Ibáñez; a la V-31, Germans Maristes, Institut Obrer, Antoni Ferrandis i Font de Sant Lluís; ia l’accés a l’A-3, al voltant de l’avinguda de les Tres Creus. Es demana als visitants que accedeixin a la ciutat que deixin el vehicle als aparcaments habilitats i empren les línies d’autobús, metro i tramvia per acostar-se a les zones de la festa.
Igualment, el servei d’estacionament regulat amb limitació horària també queda modificat fins a les 9 hores del dia 20 de març a tot el terme municipal de la manera següent:
-Zona blava: se suspèn la regulació horària.
-Zona taronja: exclusiva per a residents durant les 24 hores del dia.
-Zona verda: mantindrà el funcionament habitual.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: