CSIF considera “precipitats” els terminis de Conselleria per a la jornada contínua i lamenta que hi haurà centres “que no arribin”

El sindicat CSIF considera “precipitats” els terminis imposats per Conselleria d’Educació, sense negociar amb els sindicats, perquè els centres proposin el seu projecte, ho expliquin a les famílies i celebrin la votació de la jornada continuada. La central sindical assenyala que aquesta circumstància provocarà que molts col·legis “no arribin a temps per presentar la documentació o descartin aquesta opció”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) lamenta que Conselleria no publiqués, com el sindicat va reclamar, l’ordre de modificació de jornada escolar a principi de curs, de manera que els centres que volguessin optar disposessin d’un termini ampli per preparar i tramitar la documentació. El sindicat recorda que els col·legis no tenen personal administratiu i que ja estan saturats per la sobrecàrrega burocràtica.

La central sindical assenyala que en lloc d’actuar amb previsió, Conselleria s’ha decantat per la precipitació, i ha publicat una ordre que únicament dóna 15 dies als centres per presentar el seu projecte de jornada contínua. Aquest últim, com recalca el sindicat, comporta mesures com ara redissenyar la jornada escolar o complementar amb activitats pedagògiques realitzables el tram horari que va des de la finalització del menjador fins a les 17 hores.

CSIF posa èmfasi que la precipitació de terminis i la sobrecàrrega burocràtica dels centres s’agreuja per la falta de col·laboració de Conselleria en la tramitació del projecte, ja que “ni ajuda ni reforça els centres, ni tampoc col·labora en la planificació i subvenció d’aquestes activitats extraescolars”.

La central sindical reclama a Educació que ampliï uns terminis “insuficients per l’escassetat de temps i de personal per presentar el projecte”. El sindicat lamenta que Conselleria “no només no reforça les plantilles amb el personal docent necessari ni disminueix les ràtios, ja que les actuals són prepandèmia, sinó que entorpeix que els centres puguin prendre decisions autònomes, com la de proposar jornada contínua, imposant terminis molt reduïts”. El sindicat recorda que l’ordre publicada obliga a presentar els projectes abans del 15 de març i posar les urnes l’11 d’abril.

Informació i Foto: CSIF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: