Ayódar reclama fons públics per poder construir una residència de gent gran

Viure a Ayódar és sinònim de vida per a molts veïns que han nascut en aquest poble de l’Alt Millars i que volen continuar fent-ho encara que ara ja s’hagin jubilat. Una demanda “vital” per a molts veïns, tal com reconeix l’alcalde, Joaquín Ventura, que el primer regidor ha decidit respondre amb la recerca d’un terreny que permeti a aquest petit municipi comptar amb una residència per a la gent gran.

“Tenim un solar que seria idoni per acollir aquesta instal·lació. Ara només necessitem els diners perquè aquest projecte tan il·lusionant es faci realitat i els nostres majors tinguin una cobertura òptima i, si escau, una llar si així ho demanen, quan ho necessitin”.

L’alcalde d’Ayódar traslladava la setmana passada aquest “projecte de vida” al portaveu del PP a Diputació, Salvador Aguilella, que es desplaçava fins a la localitat per conèixer “les demandes, necessitats, iniciatives i urgències d’aquest petit gran poble”.

“Creiem que la millor manera d’ajudar l’interior és al costat seu i exercint d’altaveu de les demandes. I això és el que pretenem, que Diputació escolti aquesta trucada d’auxili d’Ayódar i ajudi a finançar a la localitat la compra del sòl que els permeti projectar una residència on donar atenció, cura i afecte a la gent gran”.

Per Aguilella, “la funció de la Diputació ha de ser precisament aquesta. Ajudar els que no tenen recursos per llançar-se a una empresa daquesta envergadura. I fer-ho més si és possible quan es tracta de projectes socials que tenen una doble vessant: la de donar cobertura a la gent gran i exercir de dic de contenció a l’amenaça de la despoblació”. Ja que una residència “és futur i vida per a una localitat com Ayódar, els grans de la qual acaben abandonant el que ha estat el poble de la seva vida per poder ser atesos quan les seves capacitats físiques ja els impedeixen valdre’s per si mateixos”.

“Hi ha futur per a l’interior, però s’hi ha de creure amb polítiques decidides i pràctiques”. I des del PPCS, “defensarem la trucada d’Ayódar, que desitja que el present es faci futur amb aquesta residència de gent gran que és un dels recursos més demandats i que el mateix Consell ha reconegut que hi ha més demanda que places ofertes. Ayódar en vol construir una, confiem que no sigui el PSOE el que li ho impedeixi”, ha conclòs el portaveu del PPCS a Diputació.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: