Bravo anuncia que les obres de la nova Ciutat de la Justícia d’Alacant començaran al setembre

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimecres que les obres de la nova ciutat de la Justícia d’Alacant començaran el proper mes de setembre. Així ho ha dit al final de la reunió que ha mantingut amb el degà dels jutges alacantins, César Martínez, i també ho ha traslladat als responsables de l’Advocacia i la Procura d’aquell partit judicial.

La consellera ha explicat que, aquest divendres, el ple del Consell autoritzarà la licitació de les obres de la futura Ciutat de la Justícia, amb la qual cosa es duu a terme un dels darrers tràmits administratius per a aquest projecte de manera que “tenim una previsió d’adjudicació del contracte per al mes de juliol de manera que les obres es puguin iniciar a finals de setembre”. El pressupost previst és de 85,6 milions d?euros.

Les obres es prolongaran durant 36 mesos de manera que el nou complex judicial entrarà en servei a mitjans de l’any 2025. L’edifici s’ubicarà davant dels jutjats actuals de Benalúa, a l’altra banda de l’avinguda Aguilera i tindrà 48.000 metres quadrats distribuïts en planta baixa, semisoterrani, dos soterranis i set plantes més àtic amb una instal·lació fotovoltaica que permetrà que bona part de lenergia que consumeixi sigui dorigen solar.

A més dels panells fotovoltaics, l’edifici comptarà amb sistemes intel·ligents per al control del seu consum energètic i climatització i, per descomptat, serà completament accessible per a persones amb diversitat funcional.

Al nou edifici s’unificaran la major part dels òrgans judicials del partit judicial d’Alacant, en concret, la jurisdicció Civil, la Penal i la Fiscalia i albergarà el Centre de Mediació, els Serveis d’Orientació Jurídica, l’Institut de Medicina legal, les Unitats de Valoració Forense Integral, els gabinets psicosocials i les càmeres Gesell.

D’altra banda, a la seu del carrer Pardo Gimeno es mantindran els jutjats contenciosos administratius i socials i al Palau de Benalúa romandrà l’Audiència Provincial.

La consellera ha recordat que “en el passat, Alacant es va quedar enrere quan el Partit Popular va construir palaus de Justícia a les altres dues capitals ia altres ciutats, però Alacant va quedar absolutament discriminada”. Per aquest motiu, aquest projecte “és un compromís de tot el Consell amb aquesta ciutat” que “els alacantins mereixen”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: