CulturaDestacat

El Centre del Carme impulsa l’educació ambiental

‘Emergency on Planet Earth’ és una de les exposicions més ambicioses del Centre del Carme per a aquest 2022, en què un total de catorze artistes urbans han intervingut en dotze espais diferenciats del museu per a oferir el seu punt de vista del canvi climàtic, tan delicat i problemàtic en el moment actual.

Juntament amb la mostra, disponible fins al 4 de setembre, es desenvolupen un conjunt d’activitats culturals i iniciatives educatives que la complementen i activen durant tot el temps expositiu.

Durant tot el mes de maig, amb la col·laboració del Centre d’Educacio? Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), el Centre del Carme posa en marxa ‘Fent Camí. Tallers d’educació ambiental’. Aquests es tradueixen en uns tallers d’educació ambiental destinats als centres educatius amb la intenció que el mateix alumnat puga aprofundir en les arrels dels problemes, amb una mirada crítica, i en la construcció de possibles solucions per al present i per al futur davant de l’emergència planetària.

“Aquesta és una oportunitat perquè el públic més jove prenga consciència, a través de l’art i de l’educació, dels problemes mediambientals que ocorren en l’actualitat. A més de poder aportar el seu granet d’arena per a projectar una altra realitat, perquè són les futures generacions les que més notaran el pes de l’emergència climàtica”, assenyala el director del CCCC, José Luis Pérez Pont.

“Els tallers busquen generar respostes per a construir accions individuals i col·lectives que facen front a la crisi ambiental. És una proposta per a l’acció i l’esperança del fet que un món millor és possible. Aquests es completen amb una guia de recursos d’educació ambiental que proposa recursos per a treballar a l’aula cada un dels problemes ambientals reflectits en l’exposició”, indica Sera Huertas, tècnic en Educació Ambiental del CEACV.

Quatre tallers d’educació per al mes de maig

Pels tallers repartits durant les quatre setmanes del mes de maig, passaran alumnat des de Primària fins a Batxillerat, i fins i tot en el primer també hi haurà cabuda per a les persones adultes vinculades a l’àmbit educatiu.

Del 3 al 6 de maig, se celebra el primer taller d’educació ambiental ‘Obrir en cas d’emergència’. Destinat a estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i adults, aquesta proposta té com a objectiu abordar els diferents problemes que mostra l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’ des de l’òptica de la crisi climàtica i a més proposa crear un relat conjunt plasmat en propostes d’acció.

Del 10 al 13 de maig, el segon taller ‘Alimentar-te… en temps d’emergència climàtica’, aborda la problemàtica de la manera que tenim d’alimentar-nos que causa greus problemes a la salut del planeta. És ací quan s’aportaran idees i solucions a través dels ‘llenguatges’ de l’art. Destinat al tercer cicle de Primària i a l’ESO.

Del 17 al 20 de maig, la iniciativa ‘Biodiversitat, de què va això?’ proposa realitzar un transsecte, a través de la realització de diverses activitats, per a comprendre el pes de les nostres accions en la biodiversitat i com aquesta influeix en les persones. Dirigit a l’alumnat de Batxillerat.

L’última proposta té previst celebrar-se al CCCC del 24 al 27 de maig amb el taller ‘Fem per l’art’, en la qual a través del moviment contemporani d’art reciclatge -també conegut com a ‘upcycling art’ en què s’utilitzen els residus com a element artístic amb l’objectiu de difondre un missatge crític- es pretén conscienciar la població de la gran quantitat de residus que es produeixen diàriament i com es poden reduir. Organitzat per a l’alumnat de Secundària.

Els tallers es realitzaran al Centre del Carme de Cultura Contempora?nia del 3 al 27 de maig de 2022 (de dimarts a divendres) i en horari d’11.00 a 13.00 hores. ‘Emergency on Planet Earth’, disponible fins al 4 de setembre de 2022, es tracta d’una mostra efímera d’art urbà, comissariada per Vinz Feel Free i José Luis Pérez Pont, sobre els dotze problemes mediambientals més importants, en la qual intervenen catorze artistes urbans: Onur, Xelon, Lidia Cao, Doa Oa, Nayra López, Reskate, Spencer Tunick, Vinz Feel Free, Barbiturikills, Will Coles, Biancoshock, Marina Capdevila, Deih i Li-Hill.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint