Ximo Puig reivindica la necessitat de comptar amb més dones en càrrecs de visibilitat per avançar cap a una societat justa i amb igualtat plena

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la necessitat de comptar amb més dones en càrrecs de visibilitat per avançar cap a una societat justa i amb igualtat plena.

El president ha fet aquestes declaracions durant la segona jornada de el XII Congrés de CCOO-PV, que se celebra aquests dies València, i s’ha dirigit a la nova secretària general de CCOO-PV que sortirà d’aquest conclave, Ana García, per desitjar-li sort i allargar-li la mà d’Generalitat per “aixecar aquesta terra i projectar-la a el futur des de la justícia social”.

Ximo Puig considera la igualtat real entre homes i dones com el “gran repte pendent” de l’segle XXI i ha reivindicat “la mirada femenina” per poder-ho aconseguir.

diàleg social

El cap de l’Executiu valencià ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és avui “un espai d’estabilitat”, gràcies al diàleg social i a el paper decisiu dels sindicats i la patronal.

En aquest sentit, Puig ha destacat “el patriotisme de veritat, i no de llauna, dels que han convertit la reivindicació en propostes” i han fet possible, des del diàleg social, “pactar amb agilitat més de 1.000 milions d’euros per ajudar a empreses i treballadors i treballadores; elaborar un full de ruta en temps rècord per orientar les polítiques públiques dels propers anys i participar en la governança dels fons europeus “.

Així mateix, Ximo Puig, ha posat com a exemple la “via valenciana” per a “oferir solucions davant els problemes; estabilitat davant el soroll i convivència davant de polarització”.

El president ha destacat les bones dades de l’atur que s’han conegut aquest divendres, especialment a la dada de persones inscrites a la Seguretat Social. “Avui podem dir que la Comunitat Valenciana supera de forma àmplia el nivell d’afiliació previ a la pandèmia”, ha assenyalat.

El president ha agraït als sindicats la seva lleialtat cap als valencians i les valencianes. “Junts hem resistit i podem celebrar xifres positives ·”, com el major descens de l’atur en un mes de juny des dels últims quatre anys o el tercer millor resultat d’afiliació de la història en un mes de juny, amb gairebé 20.000 noves persones afiliades .

A més, ha al·ludit al fet que la Comunitat Valenciana ocupa una posició de lideratge en generació absoluta d’ocupació (concretament, el tercer lloc).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: