Florida Universitària ha signat un acord amb l’Associació Quera

Florida Universitària ha signat un acord amb l’Associació Quera, entitat dedicada a la realització de projectes de lleure educatiu i formació en matèria de participació infantil i adolescent, entre d’altres, per a l’establiment d’un marc de col·laboració entre les dues entitats, que tendeix a fomentar la formació i la participació en projectes en els àmbits d’interès per a ambdues.

En aquest sentit, les dues entitats iniciaran la seva col·laboració en la formació sobre ‘Dinamització Infantil i Adolescent. Consell d’Infància i Adolescència ‘. L’objectiu d’aquesta primera formació és que les persones que vagin a dinamitzar consells de participació infantil i adolescent (CLIA) tinguin els coneixements necessaris per desenvolupar la seva tasca, aconseguint que les nenes i nens siguin protagonistes en la vida social, cultural i política d’un municipi.

També s’iniciarà un ‘Curs de Perfeccionament en la facilitació de processos de participació infantil i adolescent’, on es pretén que l’alumnat reaprenda el concepte de participació per evitar caure en l’error de dirigir les activitats. En aquest curs, es parteix de la idea que la participació en si és innata però durant la infància i l’adolescència el subjecte deixa de ser actiu per convertir-se en objectes passius que atenen normes o imiten. Per tant, propicia el reaprenentatge perquè la participació sigui una eina de canvi, per ajustar i desenvolupar responsabilitats i habilitats i exercir com a ciutadania crítica i, sobretot, portadora de drets.

L’Associació Quera va néixer a Mislata el 1993, gràcies a joves del municipi interessats a realitzar teatre. Els interessos de l’entitat van ser ampliant-se en tot allò relacionat amb la creativitat, solidaritat i participació de el sector juvenil.

En l’actualitat, l’associació realitza múltiples activitats, relacionades amb l’oci, multiculturalitat, esport i sensibilització d’infants, joves i públic en general. L’entitat està en continu creixement i està totalment oberta a nous horitzons i necessitats com l’acord que acaba de signar amb Florida Universitària.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: