Ximo Puig ofereix a les estacions de servei valencianes finançar al 0% d’interès la rebaixa de 20 cèntims per litre de combustible fins que el Govern millori el procés de devolució

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ofert a les estacions de servei de la Comunitat Valenciana crèdits al 0% d’interès per finançar la rebaixa de 20 cèntims per litre de combustible que han d’avançar fins que el Govern espanyol millori el procés de devolució daquestes quanties.

Així ho ha avançat després de la reunió mantinguda amb representants de la Federació Mediterrània d’Estacions de Servei, en què també ha participat el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca.

El president ha mostrat la voluntat del Consell de donar suport a les prop de 800 empreses, la majoria empreses familiars i petites empreses, que veuen afectada la seva solvència en haver d’assumir la bonificació del preu del carburant fixada pel Govern en el context de contenció de inflació i frenar l’escalada de preus de l’energia.

Per això, ha explicat que l’IVF concedirà crèdits sense interessos per tal de garantir la solvència de les estacions de servei i que puguin assumir la diferència entre el cost que els suposa la compra del combustible a les petrolieres i la quantitat que cobren als punts de venda.

D’aquesta manera, el cap del Consell ha mostrat la implicació de la Generalitat per aconseguir una reducció dels preus i ha assegurat que la Comunitat Valenciana és l’única autonomia que ha ofert a les empreses i els autònoms de les estacions de servei una solució per afrontar aquest període transitori.

El president ha qualificat la rebaixa del preu del combustible de “bona decisió” del Govern d’Espanya per baixar la inflació, però ha assenyalat que no pot tenir efectes negatius sobre el conjunt de les empreses d’aquest sector.

En aquest sentit, ha instat el Ministeri d’Hisenda a mantenir una reunió amb tots els empresaris del sector per “buscar solucions i simplificar” el procediment per efectuar la devolució dels 20 cèntims per litre de carburant que cal avançar.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: