El PPCS demana una administració àgil per protegir la ramaderia que el PSOE enfonsa amb una gestió lenta que en frena el desenvolupament

El Partit Popular de Castelló ha reclamat, a través del seu vicesecretari i responsable de la comissió de ramaderia, David Vicente, la urgència d’establir terminis àgils i diligents a l’administració perquè l’obertura o l’ampliació de noves explotacions ramaderes no quedi bloquejada ”. Així ho ha demanat el diputat provincial del PPCS qui considera “fonamental blindar una activitat que és sinònim de riquesa i ocupació per a milers de famílies de la nostra província”.

Un sector, el ramader, que és “emblema de qualitat, garantia de feina i sinònim d’oportunitats per a l’interior”. I la realitat del qual, explica David Vicente, “és que triga anys a obtenir tots els tràmits per poder posar en marxa una explotació o per poder rebre l’autorització que li permeti ampliar instal·lacions necessàries per evitar el tancament”.

Aquest “aparell burocràtic” que “entenem que és necessari”, “no pot ser un gegant amb peus de fang que acaba desesperant els professionals que hi recorren per poder ampliar una granja o millorar una activitat”. “Per això demanem aquesta sensibilitat als que avui governen, perquè entorpir aquests tràmits provoca desesperació, condueix al tancament d´activitats i, per tant, priva el territori d´ocupació i oportunitats de futur”.

En aquesta mateixa línia, Vicente ha reclamat “terminis més laxos” per poder complir amb el Reial decret 306/2020. “Els professionals són conscients de la seva obligació, però el Govern dʻEspanya hauria de ser conscient de la crisi en què ens trobem com a conseqüència de lʻincrement del preu dels carburants i la pujada dels costos de les matèries primeres”.

És per això, assenyala el vicesecretari del PPCS, que “reclamem una moratòria que permeti a les explotacions de porcí fer aquestes inversions en terminis més esplaiats per poder fer front als costos derivats d’aquesta millora”. “No és que no es vulgui invertir en lʻadequació de les instal·lacions que la normativa obliga, és que la situació econòmica és complicada i fer front a aquest desemborsament es presumeix en aquests moments molt crític”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: