Ximo Puig destaca que Iryo “visibilitza el potencial valencià” per assolir una “nova mobilitat” més accessible i sostenible

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el nou operador privat d’alta velocitat Iryo “visibilitza el potencial valencià” per assolir una “nova mobilitat” més accessible i sostenible.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció després d’haver rebut els passatgers del viatge inaugural entre Madrid i València d’Iryo, en què ha participat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez .

En el transcurs de l’acte, en què també ha participat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, el cap del Consell ha destacat que la posada en marxa d’aquesta línia, que compta amb la participació de l’empresa valenciana Air Nostrum, “culmina la liberalització de l’alta velocitat a Espanya”, cosa que contribuirà a “accelerar les transformacions en marxa” i “democratitzar” l’alta velocitat. En aquest sentit, ha assegurat que el nou operador oferirà tarifes més barates i més freqüències, cosa que permetrà “incrementar les oportunitats per viatjar, fer negocis i ampliar la prosperitat”.

De la mateixa manera, ha assenyalat que aquesta ampliació de lʻoferta “generarà més sostenibilitat”, atès que lʻalta velocitat ofereix una alternativa al transport aeri de passatgers i al de mercaderies per carretera.

En aquest sentit, el cap del Consell ha insistit que la liberalització de l’alta velocitat impulsa la descarbonització i accelera el nou paradigma de la mobilitat pel qual aposta el Consell, “amb més passatgers als trens gràcies a la iniciativa privada i més transport públic urbà gràcies a la iniciativa pública”, ha manifestat.

Ximo Puig ha conclòs la seva intervenció assegurant que l’oferta d’Iryo constitueix “una nova manera d’entendre Espanya, amb més infraestructures, més ben repartides i més oportunitats per a tothom”, que se suma a les iniciatives d’altres empreses “líders, innovadores i sostenibles” com Ford, Volkswagen, Stadler, Baleària, Vectalia i PLD Space, que també contribuiran a convertir la Comunitat Valenciana en el “pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa”.

Liberalització de l’alta velocitat

Per part seva, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha destacat l’èxit de la liberalització de l’alta velocitat ferroviària a Espanya, on ja presten servei tres operadors, i ha exigit reciprocitat als altres països de la Unió Europea per contribuir a ampliar el mercat.

Sánchez ha destacat que Iryo, juntament amb la francesa Ouigo i l’espanyola Renfe, ja competeixen en igualtat de condicions al sistema ferroviari espanyol, dins del recent procés de liberalització emprès “que ens ha convertit en el primer país del continent amb tres companyies de primer nivell prestant serveis d’alta velocitat”.

Finalment, ha manifestat sentir orgull per haver establert condicions transparents i no discriminatòries per a tots els agents interessats en la liberalització, “sense tracte de favor”, ha assegurat la ministra a l’acte de posada en servei d’Iryo, celebrat a l’estació de Joaquín Sorolla de València.

El president d’Iryo, Carlos Bertomeu, ha afirmat que “avui és un gran dia per al procés de liberalització espanyola ja que iryo completa l’entrada en operacions de les tres companyies de l’Alta Velocitat del nostre país”. Així mateix, ha assegurat que “després de intensos mesos de treball, s’ha fet realitat un projecte que va començar fa uns anys quan vam començar a idear el que havia de ser la nova mobilitat”. Finalment, ha assenyalat que “la personalització, la flexibilitat, la sostenibilitat i la concepció integral formen ja part de la mobilitat a Espanya”.

Inici d’operacions

Iryo és el primer operador privat d’alta velocitat participat majoritàriament per empreses espanyoles, concretament per Air Nostrum i Globalvia, així com per l’empresa pública italiana Trenitalia.

La companyia iniciarà les operacions comercials aquest divendres 25 de novembre entre Madrid, Saragossa i Barcelona, ​​i el 16 de desembre, posarà en marxa la ruta entre Madrid, València i Conca. Ja el 2023, el 31 de març, es posaran en marxa les connexions amb Sevilla, Màlaga, Antequera i Còrdova i, finalment, el 2 de juny, arribarà a Alacant i Albacete.

Cal destacar la seva proposta basada en la personalització i la flexibilitat, així com la seva oferta gastronòmica i la seva aposta per la mobilitat integrada. Respecte a aquest darrer àmbit, compta amb grans acords amb companyies del sector turístic i transport per oferir bitllets i experiències de viatge combinades, entre les quals cal destacar Rodalies, Air Europa, IATA o Imbric.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: