La primera Cimera hispanoromanesa reforçarà els llaços de Castelló amb Romania

Castelló estrenyera els seus vincles amb Romania com a seu de la primera Cimera hispanoromanesa, que se celebrarà a la ciutat dimecres que ve, 23 de novembre. Un fòrum “que marca una fita en la relació bilateral d’Espanya i Romania i que projecta Castelló a nivell internacional”, segons ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Així mateix, la cimera “servirà per a estrényer els vincles entre tots dos països i reforçar les vies de col·laboració”, ha apuntat Marco, posant l’accent en l’impuls que donarà aquesta cita a les relacions de Castelló amb Romania; un país amb el qual la ciutat ja està germanada des de l’any 2017 a través de Târgovişte.

“Volem continuar aprofitant les oportunitats de cooperació amb la comunitat romanesa, que és part fonamental de Castelló i ha contribuït al creixement de la ciutat i de la província en les últimes dècades”, ha ressaltat l’alcaldessa. En aquest sentit, cal destacar que Castelló alberga a una de les majors comunitats romaneses residents a Espanya.

Sobre la base de les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la Comunitat Valenciana és, amb 97.718 residents procedents de Romania, la segona comunitat del país (després de Madrid, amb 143.974) amb més població romanesa resident. A Castelló província resideixen 36.743 (altres 38.277 a València i altres 22.698 a Alacant) i a Castelló capital, hi ha actualment 15.643 ciutadans romanesos empadronats.

“El paper de la comunitat romanesa és molt rellevant en la història recent de la nostra ciutat i de la nostra província”, ha apuntat Marco, posant de nou en valor l’elecció del Govern d’Espanya per a la celebració d’aquesta cita internacional a Castelló, que comptarà amb la presència del president del Govern, Pedro Sánchez, i amb altres autoritats de tots dos països.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: