Ximo Puig destaca que el “treball extraordinari” de la unitat militar de vigilància epidemiològica és un exemple de la col·laboració eficaç entre institucions en la lluita contra la COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat aquest dilluns que el “treball extraordinari” de la unitat militar de vigilància epidemiològica que participa a la Comunitat Valenciana en tasques de rastreig de casos de COVID-19 és un exemple de la col·laboració eficaç entre institucions en la lluita contra la pandèmia.

El cap de el Consell ha efectuat aquestes declaracions en la seva visita a aquesta unitat a la caserna militar Jaume I de la Unitat Militar d’Emergències (UME), a Bétera, on ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El primer grup de 30 efectius de la UME que col·labora amb Salut Pública en les tasques de rastreig d’infeccions per coronavirus a la Comunitat Valenciana s’ha conformat prioritzant els perfils sanitaris i ha rebut formació específica. En aquest sentit, Ximo Puig ha recalcat el “important treball de preparació” que aquest personal rastrejador de les forces armades ha desenvolupat prèviament a la seva incorporació “, així com la seva tasca, metodològicament” ben articulada “.

Es tracta de la primera Unitat de Vigilància Epidemiològica operativa a la Comunitat Valenciana i a ella aniran sumant-se la resta, en grups de 30, fins arribar, previsiblement a finals de mes, als 150 sol·licitats per a la Comunitat Valenciana. Aquests efectius es mantindran operatius el temps necessari.

Ximo Puig ha subratllat que la incorporació de personal de la UME a les tasques de rastreig de la COVID-19 és un exemple més de la línia de cooperació i, en aquest sentit, ha agraït actuacions passades de la UME, com l’efectuada per ” minimitzar el dany horrible de la DANA a la comarca del Baix Segura “, de manera que” continua la línia de cooperació “en un moment en què, davant de la pandèmia, és fonamental actuar amb la” màxima cohesió, unitat i resposta ràpida “, ha assegurat.

Les principals funcions d’aquesta unitat són la identificació i control de contactes estrets d’infeccions confirmades per coronavirus i desenvolupa aquesta tasca a través de la realització d’enquestes de forma coordinada amb Salut Pública.

L’equip s’ha conformat donant prioritat a el personal amb perfils sanitaris, com Medicina, Infermeria, Farmàcia, Psicologia, atenció d’emergències o similars.

Tots i totes les seves integrants han completat un programa específic per a optimitzar la seva formació i l’acompliment de les tasques requerides. El curs ha abordat aspectes tecnicocientífics sobre el virus SARS-CoV-2; les eines recomanades per l’Organització Mundial de la Salut per establir el rastreig de contactes i quarantenes; la tècnica de l’procés de rastreig i casos pràctics; els aspectes ètics en les funcions de rastreig, així com habilitats per a una comunicació efectiva.

A més, la Unitat de Vigilància Epidemiològica rep permanentment actualitzacions atenent les noves evidències científiques en relació a l’virus i a el maneig de casos i contactes.

El president de la Generalitat ha afirmat que la Comunitat Valenciana es troba en una situació de “contenció estabilitzada” i ha afegit que de la pandèmia només es pot sortir “junts, des de la corresponsabilització i el treball pedagògic, en el qual els mitjans de comunicació estan realitzant un treball magnífic com a servei essencial “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: