Ximo Puig destaca l’aposta del Consell per l’FP amb 8 milions d’euros en beques i la creació de 7.800 places noves pel proper curs

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’aposta del Consell per la Formació Professional amb 8 milions d’euros en beques i la creació de 7.800 places noves per al proper curs.

El responsable del Consell ha assenyalat que la prioritat del Govern valencià és que cap persona que vulgui estudiar FP es quedi sense plaça i que cap lloc de treball que requereixi aquests ensenyaments es quedi sense cobrir.

El president ha realitzat estes declaracions durant l’acte de cloenda del II Congrés Nacional de Formació Professional, que ha reunit a València, amb el lema ‘Del itinerari formatiu a la carrera professional’, a representants de les administracions educatives i laborals, organitzacions empresarials, agents socials, professorat i alumnat, per tal de compartir diferents experiències de bones pràctiques, conèixer la situació i plantejar les bases cap a un sistema integrat de formació i orientació professional.

Ximo Puig s’ha marcat com a objectiu assolir 150.000 estudiants d’aquests ensenyaments el 2030. Per això, ha assenyalat que es reforçaran aspectes clau com la creació de noves places i centres formatius, a més d’impulsar la política de beques i la FP Dual.

A més, ha explicat que, en els darrers 8 anys, l’alumnat que estudia FP a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 37%, fet que suposa que en l’actualitat 119.000 estudiants estiguin matriculats en aquests ensenyaments a les aules valencianes, una dada que confirma la impuls de la Generalitat a la formació tècnica.

També ha recordat que, durant les dues darreres legislatures, el Consell ha augmentat un 30% l’oferta de cicles formatius i un 50%, el nombre de places de professorat.

Ximo Puig ha indicat que la Comunitat Valenciana ha d’estar preparada per assolir les necessitats d’ocupació tècnica que es generaran fins al 2030 i que, segons un informe de CaixaBank, arribaran als 211.000 llocs de treball, fet que suposa uns 25.000 llocs de treball de Formació Professional anuals .

El cap del Consell també ha defensat la col·laboració publicoprivada a través de l’FP Dual, ja que, com ha indicat, constitueix la “palanca decisiva” per a la reindustrialització

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: