Ximo Puig destaca la qualitat i la innovació de la gastronomia valenciana a la qual qualifica d’“indústria de la felicitat en temps de recuperació emocional”

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat la qualitat i l’aposta per la innovació de la gastronomia valenciana a què s’ha referit com “una indústria de la felicitat en temps de recuperació emocional”.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció a la Gala de la Guia Michelín Espanya i Portugal en què ha agraït l’elecció de València com a seu per donar a conèixer els guardons que anualment concedeix la prestigiosa guia gastronòmica, i ha qualificat l’esdeveniment d’”oportunitat ” per mostrar que “és el moment de la gastronomia valenciana”, mereixedora de 21 estrelles Michelin el 2021.

Ximo Puig ha destacat l'”origen humil” de la cuina valenciana i el seu respecte “per les tradicions, pels treballadors del sector i pel planeta”, fet que unit a la seva aposta per la innovació l’han convertit en “sinònim de qualitat” .

Durant la seua intervenció, el cap del Consell també s’ha referit a la restauració com a “potent motor d’ocupació”, assegurant que la Comunitat Valenciana “té un mercat de treball dinàmic gràcies a l’hostaleria i el turisme”, que genera el 16% del ocupació i suposa el 15% del PIB de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha reivindicat el seu paper “enfront de prejudicis injustos” assenyalant que “ens ha donat una lliçó de resistència i solidaritat” durant la pandèmia, i ha reclamat “respecte per a tots els seus professionals”, assegurant que la “dignificació laboral” constitueix un de els reptes a què s’enfronta “amb l’ajuda de l’Administració”.

Finalment, el president ha destacat l’aposta de la Guia Michelin pel “respecte al planeta” a través de la nova Estrella Verda que concedeix l’entitat, fet que ha considerat com “un requisit bàsic per a la bona gastronomia d’avui”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: