El PPCS exigeix alternatives energetiques

És desembre, fa fred, però moltes famílies de Castelló temen avui posar la calefacció. La tarifa elèctrica arribarà avui a un nou rècord històric amb una tarifa de 319,13 euros/MWh que provoca que molts castellonencs es plantegin seriosament alternatives elèctriques per poder calefactar el seu habitatge. “És la pobresa energètica a què condueixen les polítiques del PSOE. La que porta el fred a moltes llars de la nostra província i l’atur a una població on el teixit empresarial perd competitivitat i es planteja tancaments temporals dels seus negocis”.

Salvador Aguilella, secretari general del PPCS, ha reivindicat avui “opcions” a una població “amenaçada per unes tarifes elèctriques absolutament disparades que tenen greus conseqüències a nivell social i econòmic”. “El nombre de bons socials s’ha disparat, ja que les famílies són incapaços de pagar factures de la llum que s’han duplicat i fins i tot triplicat respecte a fa un any. I en l’àmbit empresarial, autònoms, comerços, pimes i grans empreses han vist com la despesa energètica ofegava qualsevol indici de benefici. Amenaces de tancaments temporals i l’increment consegüent de l’atur i els ERTE (Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació)”.

Les propostes del PPCS són sobre la taula des de fa més d’un any. “El 2020 ja vam advertir a Diputació de la necessitat d’aplicar rebaixes al tram de l’IAE que cobrava aquesta institució al teixit empresarial. Avui ho seguim reclamant, davant d’una rebaixa pírrica aprovada pel PSOE per al 2022”. I a això, assenyala el secretari general del PPCS, “sumem un pla de rescat per al Castelló empobrit que pateix davant de l’increment imparable de les tarifes elèctriques que el PSOE imposa”.

“Aquesta província mereix les polítiques que en garanteixin el lideratge i el desenvolupament. La prosperitat no s’aconsegueix amb fotos i propaganda. Es treballa i es lluita amb esforç i compromís, amb projectes que permetin greixar l’economia i blindar les economies domèstiques que a més a més s’enfronten a un IPC disparat del 5,6%”. Des del PPCS, assenyala Aguilella, “continuarem defensant el territori i buscant oportunitats per a les 38.559 famílies que estan a l’atur”. “El nostre és un pacte amb aquesta província, un pacte amb Castelló per defensar el futur que mereix davant del càstig que lʻesquerra imposa”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: