Ximo Puig destaca la inversió de 11,4 milions d’euros en les obres que permetran “renovar” el bloc quirúrgic i “avançar en la modernització” de l’Hospital General Universitari d’Elx

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Generalitat invertirà 11,4 milions d’euros en les obres d’ampliació i reforma de l’bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx, el que permetrà “renovar” l’espai dedicat a l’activitat quirúrgica i “continuar avançant” en la modernització d’aquest hospital general.

Així ho ha assenyalat el cap de l’Consell després d’assistir costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a la presentació de l’inici de les obres, que tindran un termini d’execució de 30 mesos. Prèviament, el president també s’ha reunit amb persones expertes de el Servei de Microbiologia d’aquest centre hospitalari que estan treballant en la seqüenciació de la SARS-CoV-2.

El president ha assegurat que aquest centre sanitari serà “una referència hospitalària de la Comunitat Valenciana”, ja que les inversions que s’estan realitzant “estan dignificant aquest espai hospitalari” que ha estat “abandonat durant dècades”.

Així mateix, ha destacat la “extraordinària vàlua” dels professionals que hi treballen, als quals els ha agraït el “immens” treball realitzat durant la pandèmia, i ha explicat la tasca de seqüenciació de l’genoma d’la SARS-CoV-2 que estan realitzant, gràcies a la qual s’ha pogut constatar la presència de la variant sud-africana d’aquest coronavirus.

Finalment, s’ha referit a l ‘ “alt interès” arquitectònic de el nou bloc quirúrgic, que es construirà sobre l’edifici ja existent, i que s’integrarà paisatgísticament en el seu entorn, ja que se situa en els voltants de l’Palmerar.

Continuïtat de la prestació assistencial

L’actuació tindrà un cost total de 11.457.761 euros i es durà a terme amb l’edifici en funcionament, per a això s’adoptaran les mesures necessàries que permetin compatibilitzar els treballs amb la prestació assistencial.

Una vegada concloses les obres, el centre disposarà d’un bloc quirúrgic completament nou situat a les plantes tercera i quarta de centre hospitalari i dotat amb 12 quiròfans, un d’ells especialitzat en neurocirurgia i un altre híbrid equipat amb dispositius d’imatge que permetran una cirurgia mínimament invasiva.

Així mateix disposarà d’una sala d’intervencionisme, una Unitat de Recuperació Posanestésica amb 20 boxes per a adults i dos boxs pediàtrics, zona de suport de quiròfans, zona de suport logístic i zona de personal (magatzems, despatxos, lavabos, etc.).

Respecte de la planta quarta estarà ocupada parcialment per estades per al personal, com ara vestuaris, sala de reunions, despatxos, i sala d’estar. A més, l’actuació preveu l’execució d’una passarel·la elevada per a subministraments, que connecti l’edifici de magatzem general amb l’extrem oest de l’bloc nord.

Finalment, es contempla la urbanització dels terrenys afectats per la fonamentació i pels nous nuclis de comunicació vertical. Es tracta de la superfície enjardinada al costat de l’pati anglès de l’bloc nord existent i els vials interiors entre els dos blocs de l’hospital (molls de càrrega).

Es tracta d’una actuació complexa tant per les característiques de l’edifici com per la manca d’espai disponible a la parcel·la que ocupa l’hospital, de manera que l’actuació es va a desenvolupar en alçada, salvant la coberta d’un dels edificis de l’hospital ( bloc nord). A més, per aquesta raó, l’ampliació tindrà una estructura independent, resistent a sismes. Així mateix, s’ha tingut en compte la integració paisatgística del conjunt, atès que se situa a l’entorn de l’palmerar d’Elx.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: