Turisme Comunitat Valenciana aprova el Pla d’Inspecció de Turisme 2021 amb el gran objectiu de lluitar contra l’intrusisme

Turisme Comunitat Valenciana ha aprovat el nou Pla d’Inspecció de Turisme 2021 amb el gran objectiu de lluitar contra l’intrusisme en totes les tipologies de l’activitat turística.

Així ho ha anunciat el director general de Turisme, Herick Campos, que ha recalcat que el Pla d’Inspecció de Turisme 2021 s’ha realitzat tenint en compte les peticions de el sector turístic.

Així, ha destacat que “el Pla per a aquest any s’adapta a la difícil situació per la qual està passant el sector turístic, per això hem tingut molt en compte les sol·licituds que ens ha realitzat el sector demanant que incidim de forma especial en l’intrusisme en totes les tipologies d’activitat turística que estan regulades per la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat ”

En aquest sentit, Camps ha assenyalat que “es tracta de reforçar la inspecció en les diferents tipologies turístiques, comprovant que estan donades d’alta en el registre i que a més compleixen els requisits”, a el temps que ha incidit en “la importància de la inspecció que realitzen els serveis territorials de Turisme per garantir una oferta turística de qualitat, sostenible i hospitalària a la Comunitat Valenciana “.

El director general de Turisme ha explicat que “aquest any anem a redoblar l’esforç en la inspecció de l’intrusisme en els habitatges d’ús turístic, però també en guies turístics i en el turisme actiu, perquè així ens ho ha demanat al sector”.

Campos ha assenyalat que “també realitzarem accions informatives per detectar les possibles incidències.”. En aquesta línia, ha recalcat que “el Pla d’Inspecció de Turisme 2021 no té un objectiu sancionador i menys ara per la situació provocada per la COVID-19”.

Per això, ha explicat que “sempre intentem fer una tasca de conscienciació, busquem el contacte directe amb les empreses perquè aquelles incidències que puguin ser considerades motiu d’expedient, es puguin corregir i resoldre sense necessitat d’arribar a obrir un expedient que acabi en sanció “.

Actualització de l’registre d’habitatges turístics

El director general de Turisme també s’ha referit a l’actualització i depuració de l’registre d’habitatges turístics que propicia el nou Decret de l’allotjament turístic a la Comunitat Valenciana.

Herick Campos ha assenyalat que “el nostre registre d’habitatges turístics, compta en l’actualitat amb més de 80.000 habitatges dels que al voltant de 50.000 no s’arriben a comercialitzar, amb el que compta amb un volum d’habitatges que no es corresponen amb l’oferta real actual “.

Per això, -ha afegit el director general- el nou decret introdueix una disposició perquè, en el termini d’un any, aquells que no tenen comunicat el nombre cadastral ho comuniquin, i això ens permetrà depurar el registre perquè es correspongui amb l’oferta real d’habitatge turístic “.

Finalment, Camps ha ressaltat el “gran esforç que està realitzant el sector de l’habitatge turístic reglat i que suposa un pes específic dins de l’oferta d’allotjament de la Comunitat Valenciana”, a el temps que ha recalcat que “és el mateix sector el que ens demana que actuem en aquesta línia durant 2021 “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: