Ximo Puig avança que la Generalitat treballa amb el Ministeri d’Economia en un projecte per digitalitzar 100.000 pimes de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Generalitat està treballant en la posada en marxa d’un projecte al costat de l’Ministeri d’Economia que permetrà digitalitzar 100.000 empreses de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció al Congrés Wake Up Spain !, organitzat per El Espanyol, Invertia i D + I (Disruptors i Innovadors), en el qual ha mantingut una conversa amb el periodista Rafa Navarro.

El cap de el Consell ha explicat que el projecte es realitzarà a través de Districte Digital i que ha estat presentat als fons Next Generation, assegurant que “per avançar en un desenvolupament sostenible i que garanteixi l’estat de benestar hem d’incrementar la competitivitat i de la productivitat en la nostra economia “, i en aquest sentit s’ha referit a l’aposta de la Generalitat per la innovació, a través de l’Agència Valenciana de la innovació o de Districte Digital, per donar suport a les petites empreses.

Ximo Puig ha indicat que la Comunitat Valenciana té avantatges competitius, com l’extensió de la xarxa, el que ha contribuït al fet que en l’últim any s’hagi registrat un augment de l’20% de les startups, situant a València com la ciutat europea amb més acceleradores per càpita, i la que més empreses d’aquest tipus té a Espanya.

En aquest sentit ha assegurat que es continuarà generant un escenari favorable a la inversió, no només espanyola sinó també d’empreses europees, com el projecte realitzat amb Finlàndia pel qual més de 200 empreses finlandeses són presents a Districte Digital.

Clima d’estabilitat

En el transcurs de la conversa, el president ha destacat que l’objectiu prioritari de el Consell és la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica i social, per a això cal mantenir la prevenció i augmentar la vacunació, el que permetrà a el mateix temps salvar empreses i salvar ocupació.

Així mateix, ha indicat que tot això s’ha de fer en un clima amb la màxima estabilitat possible i ha assenyalat la necessitat de comptar amb una estabilitat política, perquè segons ha dit “els països més avançats de l’món són els que tenen capacitat de generar institucions fortes que cohesionen el país i generen el millor escenari, no només per a l’economia sinó per a la vida “, pel que ha defensat la necessitat d ‘” accelerar l’assentament institucional i democràtic del nostre país en aquesta dècada d’oportunitats “.

Projectes per valor de 12.000 milions

Pel que fa als plans Next Generation, Puig ha explicat que atendran la “necessària transformació en profunditat de la nostra economia”, i ha instat a “aprofitar a l’màxim aquesta dècada d’oportunitats que tenim per davant i seguir apostant per l’aliança entre el públic i el privat “. El president ha assegurat que els sectors presents en la nostra economia, com ara la indústria manufacturera, turisme o l’agricultura, el sector agroalimentari, han d’avançar en una mateixa direcció innovadora.

Així mateix, ha destacat que des de la Generalitat s’està col·laborant amb el sector privat, i ja han estat presentats als fons europeus projectes per valor de prop de 12.000 milions d’euros, ja que ha insistit que la capacitat de generar idees i potenciar el emprenedoria de la Comunitat Valenciana ha de rebre ara el suport econòmic de la Unió Europea.

Entre les principals iniciatives, el president ha destacat la gigafactoría de bateries elèctriques, els projectes vinculats a l’hidrogen verd i la transició energètica, o amb la indústria agroalimentària, “així com projectes que permetin no només renovar el nostre teixit propi sinó també atreure grans empreses multinacionals “, ha manifestat.

Resepecto a la gigafactoría, Puig ha assegurat que es tracta d’un projecte d’emmagatzematge d’energia que el diferencia de la resta de propostes europees per no estar referenciat únicament a el sector de l’automòbil. Així mateix, ha recordat que està liderat per Power Electronics i que uneix a grans empreses com Stadler, Baleària, Ford i a més d’un gran nombre de petites empreses. I en aquest sentit, ha destacat la importància de l’procés associatiu atès que el 95% de les prop de 400.000 empreses valencianes són pimes, és a dir que tenen menys de 10 treballadors.

No obstant, el president ha assenyalat que a l’marge de les ajudes europees es crearà l’Institut Valencià d’Investigació Element, que es posarà en marxa en els pròxims dies i que es convertirà en un referent internacional en solucions d’emmagatzematge d’energia .

Suport a el sector ceràmic

Preguntat pel sector ceràmic, el president ha assegurat que constitueix un sector amb “gran capacitat d’adaptació, d’actualització i d’innovació”, que a més de fabricar els béns ceràmics també produeix tecnologia per proveir a la resta de sector.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: