Ximo Puig avança que el Consell està ultimant noves mesures de suport directe a l’empresa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el Consell està ultimant noves mesures de “suport directe” a l’empresa, que se sumaran als crèdits bonificats anunciats recentment per a garantir la liquiditat del teixit empresarial.

Així ho ha manifestat durant la seua participació en el lliurament de premis que concedeix anualment la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval), on ha considerat imprescindible “protegir al màxim la indústria” perquè això repercuteix en la “protecció de l’ocupació i de la cohesió social”, i ha assegurat que els països amb més indústria “són els que ofereixen més protecció”.

El cap del Consell també s’ha referit a la seua aposta per mantindre el diàleg social amb organitzacions sindicals i empresarials, tal com s’ha fet durant la pandèmia, per a “conciliar interessos i arribar a punts en comú per l’interés general”, la qual cosa ha qualificat de “bàsica” per a generar estabilitat.

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha destacat la “vitalitat i la capacitat d’innovació” del teixit empresarial i ha assegurat que la creació del Dia de l’Empresa a la Comunitat Valenciana en visibilitzarà la importància en el desenvolupament econòmic i social. De la mateixa manera, ha reivindicat el paper de l’Administració de “facilitadora” per a contribuir a millorar la competitivitat de les empreses i garantir el progrés.

Així mateix, ha subratllat l’oportunitat que suposen els fons europeus i ha valorat les mesures adoptades per la Unió Europea, com ara l’excepció ibèrica, la inclusió de la cogeneració o la intervenció del mercat elèctric com a part de la solució als actuals reptes provocats per la guerra a Ucraïna.

El cap del Consell ha manifestat que les pimes “sostenen l’economia valenciana”, i en aquest context ha destacat el pes del sector del metall a la Comunitat Valenciana, on hi ha 36.000 empreses, principalment pimes, que generen 182.000 llocs de treball, i el 12 % de la riquesa valenciana.

Durant la seua intervenció, ha reiterat el suport del Consell a aquest sector i ha explicat que en els últims tres anys el sector metal·lomecànic ha rebut 21,1 milions d’euros en ajudes, la qual cosa suposa més del 20 % del total concedit.

Premiats 2022

Finalment, el president ha elogiat els valors que representen les empreses guardonades enguany amb els premis que concedeix Femeval i, en concret, ha valorat la innovació, el talent, l’emprenedoria, l’aposta per la digitalització, el compromís ambiental i l’excel·lència empresarial que les caracteritza.

Els premis Femeval 2022 han sigut per a les empreses Mafelec, Thyssenkrupp Galmed, l’Institut Tecnològic Aidimme, ABH Dock Solutions, Factor Ingeniería y Decoletaje, FM Grupo Tecnológico, Gestamp i Ascensores Domingo.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: