Ximo Puig assegura que el full de ruta del Consell per garantir “un futur possible i millorat” s’assentarà sobre “la innovació, la sostenibilitat i la inclusió”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el full de ruta del Consell per garantir “un futur possible i millorat” per a la ciutadania de la Comunitat Valenciana s’assentarà sobre “la innovació, la sostenibilitat i la inclusió”.

Segons el cap de l’Executiu valencià, no cal plantejar alternatives entre salut o economia, “ja que salvar vides és essencial, però també ho és garantir els mínims drets econòmics i laborals”. “Superar aquesta disjuntiva passa pel caràcter transformador global de les tecnologies”, ha afegit el president.

En aquests termes s’ha pronunciat el màxim responsable de Consell en l’obertura de l’XXIX Seminari Étnor, ‘L’era de la intel·ligència artificial des d’una perspectiva ètica’, acte a què també ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i en el qual Núria Oliver, comissionada de la Presidència de la Generalitat per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial, ha impartit la conferència ‘Cap a una Intel·ligència Artificial per i per a la societat’.

El president, que ha detallat que el “nou futur de la Comunitat Valenciana” s’alçarà sobre la igualtat i la justícia social, la productivitat basada en la innovació i la Intel·ligència Artificial, la sostenibilitat i el diàleg social, ha recordat que l’actuació de l’ Consell es centrarà “no només en reconstruir sinó en reimpulsar una societat amb qualitat ètica, que compleixi uns mínims de cohesió social”, perquè “a més de drets civils i polítics, la ciutadania gaudeixi de drets socials, econòmics i culturals”.

revolució tecológica

“La revolució tecnològica ha de transformar el món – ha continuat Puig- però no abocar a l’exclusió laboral ni a la precarietat permanent de les i els treballadors. Ha d’arribar de la mà d’una visió ètica, on la ciència i l’humanisme no vagin deslligats “.

En aquest sentit, el president ha establert com un dels reptes per al Consell “propiciar una transició tecnològica i energètica justa” i afavorir una reconversió “acompanyada per polítiques públiques” capaços de minimitzar l’impacte negatiu en l’ocupació dels sectors més afectats i consolidar un model de desenvolupament innovador, inclusiu i sostenible. “Créixer sense deixar ningú enrere”, ha sostingut Puig.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: