Ximo Puig anuncia un mecanisme per flexibilitzar la cita de vacunació i adaptar-la a les vacances

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat a Les Corts que la Conselleria de Sanitat habilitarà un mecanisme que permetrà flexibilitzar la cita per a la vacunació contra el coronavirus, de manera que pugui adaptar-se a les vacances o altres circumstàncies personals.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció a la sessió de control, on ha assegurat que la recuperació emocional també constitueix un “aspecte fonamental per superar la pandèmia”.

Durant la seva intervenció, el president ha reiterat que la prioritat de el Consell i la millor manera de defensar els interessos de la Comunitat Valenciana és “superar la pandèmia i propiciar la reactivació social, econòmica i emocional”.

En aquest sentit ha destacat l’esforç de la societat valenciana i el ritme de vacunació assolit, que han incidit que la Comunitat Valenciana siga “un dels territoris més segurs d’Europa”, ja que porta més de 12 setmanes amb una incidència de la malaltia per sota dels 50 casos per 100.000 habitants.

Pel que fa a el procés de vacunació, el president ha indicat que ja s’han superat els 3 milions de dosis administrades, el que suposa que 2,1 milions de valencians han rebut a l’almenys una dosi, i 1,15 milions de persones ja estan totalment immunitzades .

Així mateix, ha destacat que aquesta setmana s’arribarà a un nou rècord a l’vacunar 406.000 persones, així com l’avançament, en una setmana, de la vacunació en la franja d’edat situada entre els 40 i els 49 anys.

Pla Resistir Plus

Pel que fa a la recuperació econòmica, el president ha assegurat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha avançat en la gestió dels ajuts de el Pla Resistir Plus, posades en marxa aquesta mateixa setmana. En aquest sentit ha explicat que fins al moment un total de 32.181 empreses i autònoms valencians s’han acollit als ajuts de la Generalitat per reforçar la seva solvència i garantir la seva viabilitat i les ocupacions.

Així mateix, cal destacar que la Comunitat Valenciana és el territori que més ajudes econòmiques ha donat als treballadors, empreses i autònoms, més de 1.000 milions, el que ha possibilitat la recuperació de l’nivell d’ocupació previ a la pandèmia.

Model sanitari “més eficaç”

En el transcurs de la seva intervenció, el president ha manifestat que la crisi sanitària provocada pel coronavirus “ha fet evident la importància de tenir un sistema sanitari públic, universal i gratuït, però també de qualitat”.

En aquest sentit ha assegurat que caldrà estudiar “amb intel·ligència” quin és “el millor” i el “més eficaç” model, atès que “els recursos no són infinits”.

El president ha assegurat que el sistema “no està en qüestió, perquè va ser precisament aquest govern qui va començar el procés de desprivatització”, però ha incidit en la necessitat d’estudiar el model.

Increment de l’pressupost en Sanitat

Ximo Puig ha indicat que des de 2015 una de les prioritats de el Consell ha estat reconstruir un sistema sanitari públic que, segons ha assegurat “ens trobem seriosament deteriorat”. Per a això, el president ha explicat que s’ha incrementat el pressupost un 37% entre 2015 i 2021, el que ha suposat 2.000 milions d’euros més.

“Aquest esforç sense precedents en l’aposta i consolidació de el sistema sanitari públic” ha permès convergir en despesa sanitària amb la mitjana espanyola, atès que la Comunitat Valenciana es trobava gairebé 6 punts per sota de la mitjana el 2013 i actualment es troba més d’un punt per sobre de la mitjana, ha indicat.

Això s’ha traduït en mesures com la universalització de l’assistència sanitària, gràcies a la qual 80.000 persones van recuperar el dret a una atenció normalitzada; l’eliminació de l’copagament farmacèutic per a un milió i mig de valencians; així com l’accés als tractaments d’última generació davant l’hepatitis C, que va salvar la vida de 16.000 persones amb una inversió de 254 milions d’euros.

Així mateix, ha destacat que tal com es va fer amb l’hospital de la Ribera, a partir de l’15 d’octubre, amb la conclusió el contracte de concessió de el departament de salut de Torrevella, aquest també s’incorporarà a la gestió pública.

Reforç de l’escut social

El president també s’ha referit a el segon aniversari de l’Acord de l’Botànic, assegurant que aquest pacte ha permès “reforçar l’escut social de les valencianes i els valencians”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: