Els col·lectius en defensa de la Igualtat traslladen a la Diputació de Castelló la necessitat de regular el teletreball per a evitar passos arrere en les conquestes de les dona

Les organitzacions públiques i privades que treballen diferents aspectes relacionats amb les dones i la igualtat a la província de Castelló consideren imprescindible una regulació del teletreball que evite passos arrere en les conquestes laborals i socials de les dones. Així ho han expressat en el transcurs de la reunió telemàtica que han mantingut amb la vicepresidenta de la Diputació i diputada delegada d’Igualtat, Patricia Puerta, amb qui comparteixen la idea que «el treball des de casa en cap cas pot implicar la volta o el reforç de l’antiga divisió sexual laboral». En la trobada s’ha posat de manifest que «el teletreball ha vingut per a quedar-se però també s’ha constatat la dificultat que suposa realitzar-lo en un entorn en el qual hi ha xiquets i xiquetes o persones que necessiten una atenció especial».

Són problemes que s’agreugen en l’àmbit rural, en el qual la connectivitat i la fluïdesa digital presenten manifestes deficiències que és necessari resoldre perquè la bretxa digital no agreuge els efectes de la bretxa de gènere i la bretxa generacional». L’antídot és «la formació, presencial, en línia o la combinació de totes dues modalitats».

En la reunió també s’ha parlat de violència de gènere, un problema que s’ha aguditzat durant el confinament, sobretot durant el mes d’abril passat, en el qual segons les dades oficials del sistema Vio-Gén s’ha produït un increment del nombre de denúncies, que ha requerit atencions telefòniques, telemàtiques o presencials, segons la gravetat dels casos.

D’altra banda, la vicepresidenta Puerta ha informat que durant l’Estat d’Alarma la Diputació ha continuat avançant en l’elaboració del seu primer Pla d’Igualtat amb la realització de reunions periòdiques en les quals s’han anat concretant els seus eixos principals i les accions que inclourà. L’objectiu continua sent que l’esmentat pla veja la llum al llarg de 2020, «una molt bona notícia que arriba amb manifest retard perquè segons la legislació vigent la seua redacció hauria d’haver-se impulsat fa més d’una dècada».

Han estat presents en la reunió amb la vicepresidenta la següents entitats:

–Unitat Contra la Violència de Gènere de la Subdelegació.

–Direcció Territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat.

–Grup d’Investigació ‘Gènere, salut i treball’ de l’UJI.

–Fundació Isonomía de l’UJI.

–Associació Networking Directives de Castelló.

–Associació d’Emprenedores Reinventhadas.

–Asociació de Dones en el Sector Públic.

–Federació d’Associacions de Dones Rurals (FADEMUR-PV).

–Confederació de Federacions i Associacions de Famílies i Dones del Medi rural (AFAMMER).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: