Ximo Puig anuncia l’ampliació a 700 persones i 700 euros de les beques destinades a joves menors de 30 anys per preparar oposicions d’accés a la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la propera posada en marxa del programa 700, que permetrà ampliar a 700 persones beneficiàries ia 700 euros mensuals les ajudes actuals a joves menors de 30 anys amb titulació universitària per a la preparació d’oposicions d’accés al Grup A de lAdministració autonòmica.

Així ho ha avançat durant la seva participació a València en l’obertura de les jornades ‘Cap a un nou model a la funció pública: desafiaments i innovacions’, un acte que ha comptat també amb l’assistència de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Puig ha afirmat que, mitjançant l’ampliació d’aquestes ajudes -actualment l’import és de 500 euros mensuals durant un any per a 100 joves-, es busca ajudar a sufragar l’esforç que suposa preparar les proves per accedir a la funció pública.

“Seria imperdonable expulsar el talent que no es pot permetre estudiar oposicions”, ha assenyalat el president, que ha destacat que l’objectiu és garantir la igualtat d’oportunitats i l’equitat per optar a una plaça a la Generalitat.

Amb aquest propòsit es va implantar el 2018 un sistema de beques per ajudar les persones amb els millors expedients a optar als cossos superiors de l’Administració per tal que “els diners no fossin un obstacle”, i aquest programa es veurà ara ampliat , en el marc del model de funció pública que promou el Consell.

Talent jove

Puig s’ha referit a les noves polítiques que busquen transformar la mateixa concepció de l’accés a la funció pública, entre les quals hi ha “la garantia que almenys la meitat dels processos siguin per oposició pura per atraure talent jove”, i també la creació de la nova Escola Valenciana d’Administració Pública, perquè “millorar la funció pública és un ancoratge que protegeix millor la ciutadania”.

Com ha assenyalat el president, s’està davant d’un moment “estratègic” per millorar la qualitat institucional i per no fracassar a la ‘tempta perfecta’ de totes les transicions en marxa”, i la reforma de la funció pública és “una via per aconseguir-ho ”.

En aquest sentit, ha assegurat que la reforma en marxa s’articula en tres de coordinades: la qualitat de l’ocupació pública, la captació de talent i la igualtat d’oportunitats.

“Grans avenços”

En aquest context, responsable del Consell ha manifestat que en aquests set anys s’han fet “grans avenços” per garantir la qualitat de l’ocupació pública. Ha donat suport a aquest argument que entre el 2016 i el 2019 es van executar 220 convocatòries per a gairebé 5.000 places, en què s’està en procés d’estabilitzar 7.000 professionals més i que a finals del 2024 la temporalitat se situarà al 8%.

Es tracta d’“una renovació sense precedents, un relleu generacional històric a l’Administració valenciana”, però “tot i així, seguirem tenint gairebé la meitat d’empleats públics que la mitjana estatal: 27 per 1.000 davant de 45 per 1.000, a ràtio més baixa d’Espanya”, ha afegit.

Per això s’ha preguntat “què persegueix qui parla de sobredimensionament públic” i “qui i, sobretot, per què li interessa el desprestigi del públic”. “La resposta és senzilla: interessa a qui no creu en el sentit públic del nostre model social”, ha manifestat el president, que ha remarcat la necessitat de reforçar les plantilles de professionals en àmbits com la Sanitat i l’Educació.
Galeria d’imatges

Ximo Puig anuncia l’ampliació a 700 persones i 700 euros de les beques destinades a joves menors de 30 anys per preparar oposicions d’accés a la Generalitat
Ximo Puig anuncia l’ampliació a 700 persones i 700 euros de les beques destinades a joves menors de 30 anys per preparar oposicions d’accés a la Generalitat

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: