Xert estudia declarar zona catastròfica després de registrar gairebé 400 litres en menys de 48 hores

L’alcaldessa de Xert, Susana Sanz, estudia sol·licitar la declaració de zona catastròfica per al petit municipi del Baix Maestrat després que divendres i dissabte passat s’acumulessin prop de 400 litres/m2 en menys de 48 hores.

Així ho ha manifestat la primera edil del municipi que avui segueix treballant colze a colze amb els seus veïns amb l’objectiu que “el nostre poble recuperi la normalitat el més ràpid possible”. “Xert mai no ha viscut un temporal com el registrat i desitgem que la normalitat torni a les nostres vides”.

Per això, explica l’alcaldessa de Xert, “s’està fent una valoració del conjunt de danys ocasionats per la DANA i estem en contacte amb tots els veïns per avaluar els efectes d’aquest temporal tant a nivell privat com a públic”.

Fruit d’aquesta valoració “ens plantegem sol·licitar aquesta declaració amb l’objectiu de rebre ajuts supramunicipals que permetin a nivell particular i públic accedir a una línia d’ajudes específica que compensi totes les pèrdues que estem comptabilitzant”.

Sanz, com la resta dels seus veïns, és a peu de carrer, al camp ia les granges, des que van cessar les pluges amb l’objectiu de resoldre la quantitat de problemes i danys que s’han ocasionat al pas d’aquestes pluges. “De moment, ja hem sol·licitat ajuda al Consorci de Bombers de Castelló perquè ens donin suport a les tasques de neteja amb retroexcavadores mixtes i així poder tornar a la normalitat el més ràpid possible”.

Tal com confessa l’alcaldessa de Xert, “cap veí havia viscut una cosa semblant al que havia passat”. “Sobretot a la zona del Pla de la Font i al camí Les Roques, on el fort cabal registrat va provocar danys en vehicles que van ser arrossegats literalment per la força de l’aigua”. “També hem registrat greus inundacions a les plantes baixes de les cases i desperfectes en habitatges, així com greus despreniments i danys al paviment dels camins rurals”.

Ara, explica Sanz, “necessitem l’ajuda de tots per poder tornar certa normalitat al nostre poble. És el que més desitgem i confiem que els qui tenen més capacitat econòmica i recursos que nosaltres escoltin la nostra crida d’auxili. El seu suport serà sempre benvingut” .

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: