Podem-EUPV Castelló valora el “canvi de paradigma” en el nou Pla General i la seua aposta per la protecció ambiental i un creixement racional

Podem Esquerra Unida de Castelló valora de «històric» el nou Pla General de Castelló, que el divendres va culminar el seu procés amb l’aprovació del Pla d’Ordenació Detallat, i subratlla que «dibuixa una ciutat adaptada al segle XXI», que la situa «en l’avantguarda en la protecció del territori» i que per primera vegada recull «la sensibilitat ecològica, la perspectiva de gènere i la regeneració dels barris vulnerables».

«Representa un canvi de paradigma respecte a l’anterior model expansionista que alimentava la bambolla de la rajola. Ara posa el focus en una ciutat compacta, que es preocupa a recuperar el nostre sòl agrari i natural. Incorpora per primera vegada la infraestructura verda i aposta per una ordenació del sòl racional», ha subratllat el portaveu de Podem-Esquerra Unida, Fernando Navarro.

El nou planejament realitza una aposta la protecció ambiental, la reactivació del sector primari i la transformació del sistema agroalimentari, declarant com a sòl rural protegit 2.000 hectàrees.

També contempla el desenvolupament de connectors ecològics amb la infraestructura verda, incrementa en 300.000 metres quadrats les zones vedes de la ciutat amb la creació de tres nous parcs i l’ampliació del Molí la Font.

Segons Podem-EUPV, el Pla General traça una model racional i humana, desclassificant sòl urbanitzable i apostant per una ciutat compacta i per la rehabilitació i l’impuls de l’eficiència energètica. La confluència ressalta la inclusió de la perspectiva de gènere per a propiciar una ciutat oberta tots els col·lectius i sensibilitats.

Ressalta el reforç en matèria d’habitatge, i sensibilitat, la reserva de sòl per a 3.800 vivendes protegides i la planificació de 17 zones de regeneració urbana per a estimular la rehabilitació dels barris més antics.

«Dissenya per a 10 anys una planificació avantguardista que adapta a la ciutat a la lluita contra el canvi climàtic», ha afegit el portaveu de Podem-EUPV.

Informació i Foto: Podem EUPV Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: