Volotea ha accelerat la transformació de la seva flota per a l’estiu de 2021

La renovació de flota forma part del procés de revisió que està duent a terme Sense dels seus plans estratègic, financer i operatiu en el context de crisi generat per la pandèmia de la COVID 19. L’aerolínia ja ha encarregat 15 A320s, als quals sumarà altres 4 més en funció de la demanda d’última hora que es produeixi en l’estiu.

Al convertir-se en un operador 100% Airbus, Volotea es beneficiarà de múltiples avantatges estratègiques i operatives, com la de comptar amb una sol llicència per a pilots, costos de manteniment més baixos, simplificació en la programació d’horaris, una major facilitat per supervisar i auditar totes les àrees – especialment en temes de seguretat- i avantatges per volum en les relacions amb els proveïdors. A més de ser més eficient, des del punt de vista econòmic, la flota renovada de Volotea també serà més respectuosa amb el medi ambient. Gràcies a la seva major capacitat i als seus motors més eficients, el nou avió reduirà significativament la petjada de carboni per passatger de la companyia. A més, gràcies als “generadors de vòrtex” instal·lats a mida, la flota Airbus de Volotea produeix menys efecte de xiulada a l’aproximació que els Boeing 717, reduint encara més l’impacte acústic a les ciutats i bases en què opera.

“Estem molt satisfets d’aquesta transició cap a una flota 100% Airbus. Com companyia aèria estem molt interessats en comptar amb Airbus com a soci de flota en el llarg termini. Seguirem creixent en línia amb la nostra estratègia de connectar ciutats europees mitjanes i petites, amb un tipus d’avió més modern i competitiu, l’Airbus A320, que té uns costos operatius un 20-25% més baixos que els anteriors B717 als quals substitueix. Aquesta millora de la competitivitat serà molt necessària per fer front a l’entorn posterior a l’COVID-19 que pot suposar una menor demanda en els propers anys. Aquest canvi també ens ajudarà a estar en la millor posició per aprofitar les noves i grans oportunitats que s’acosten, com la que existeix a Espanya per l’adquisició d’Air Europa per part d’Iberia, ia França per la reestructuració de l’mercat regional francès ” , va comentar Carlos Muñoz, fundador i conseller delegat de Volotea.

SOBRE Volotea

Sense ser creada el 2011 per Carlos Muñoz i Lázaro Ros, fundadors de Vueling, i és una de les aerolínies independents de major creixement a Europa. Cada any, la companyia augmenta el nombre d’avions de la seva flota, les rutes que serveix i el nombre de seients disponibles. Des de la seva creació, Volotea ha transportat més de 30 milions de passatgers per tot Europa.

Sense disposa de bases a 16 capitals europees: Astúries, Atenes, Bilbao, Bordeus, Càller, Gènova, Hamburg, Lió (s’obre en 2021), Marsella, Nantes, Nàpols, Palerm, Estrasburg, Tolosa, Venècia i Verona. Sense vola actualment a 90 ciutats de 14 països i té previst incorporar un nou país a la seva xarxa en 2021, obrint noves rutes a Algèria des de França.

El 2020, Volotea va signar un acord amb Bureau Veritas, líder mundial en proves, inspecció i certificació, per tal de verificar la correcta aplicació de les mesures de salut i higiene. Sense és la primera aerolínia de l’món que disposa de mesures de prevenció de l’Covid-19, auditats per Bureau Veritas.

En 2021 Volotea ha completat la transició a una flota 100% Airbus, renovant part de la seva flota amb avions de l’fabricant europeu. L’aerolínia, que tenia previst fer aquesta unificació de la flota en 2023, ha anticipat els seus plans per millorar la seva base de costos en els propers 2-3 anys i augmentar la seva oferta amb avions que tenen una major capacitat i un major abast de vol. Sense es planteja operar entre 35 i 39 aeronaus durant l’estiu de 2021 (enfront de 36 en l’estiu de 2019).

Actualment Sense compta amb més de 1.350 empleats a tot Europa i ha estat l’aerolínia més activa durant aquest estiu 2020, entre els seus principals competidors, pel que fa a ocupació de seients, resultats operatius i satisfacció de client.

Informació i Foto: Volotea

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: