Climent: “Comptar amb una indústria sòlida és imprescindible per a la transformació del nostre model de desenvolupament en una economia sostenible”

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat que “comptar amb una indústria sòlida és una condició imprescindible per a la urgent transformació del nostre model de desenvolupament en una economia sostenible, especialment en el context de la recuperació post-COVID “.

Per això, “hem d’abordar l’escenari de reconstrucció que tenim davant nostre també com una oportunitat per impulsar la política industrial”, ha assegurat.

Rafa Climent ha inaugurat el seminari ‘Iniciatives regionals per a la reindustrialització europea: l’estratègia valenciana’, organitzat per la Conselleria d’Economia, l’oficina de la Generalitat Europe Direct de la Comunitat Valenciana i l’Oficina de el Consell a Brussel·les, en el marc de la setmana Europea de la Indústria.

En aquest esdeveniment s’han presentat estratègies i oportunitats tant europees com regionals per impulsar la transformació productiva sostenible des del punt de vista econòmic, mediambiental i social.

En aquest sentit, pel que fa als fons europeus de recuperació Next Generation EU, el conseller ha reivindicat que “les administracions regionals són les que han de liderar l’administració d’aquests fons en les polítiques industrials perquè puguin per donar millor resposta a les necessitats dels sectors i empreses que s’agrupen en els seus sistemes productius locals “.

Rafa Climent també ha afirmat que “la Comunitat Valenciana i les seues empreses han demostrat capacitats extraordinàries durant la pandèmia i que estan plenament capacitades per presentar projectes tractors orientats a una indústria d’alt valor afegit, digital i verd, i mereixedors de rebre fons de recuperació” .

Per la seva banda, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, ha manifestat que “l’estratègia de reindustrialització és just el que ha de fer la Unió Europea en aquest moment”. “Entre tots hem de ser capaços d’arribar a consensos que estableixin camins comuns per definir una estratègia conjunta que defineixi com volem que sigui la nostra indústria”.

Segons Torró, “hem de treballar amb objectius que millorin la nostra sostenibilitat i competitivitat incidint en tres vectors, com són la transformació ecològica com a estratègia de creixement, la transformació digital com a estratègia de modernització de les nostres empreses i la capacitat d’influència europea a la resta de l’món , per establir la fortalesa del seu mercat únic en les estratègies comercials “.

La secretària autonòmica ha instat reformular els plantejaments d’un sector, l’industrial, que significa el 20% de l’economia de la UE i dóna feina a 35 milions de persones.

Jornada Dia Europeu de la Indústria

La Setmana de la Indústria a Europa (EU Industry Week 2021) celebra la seva quarta edició de l’23 a l’26 de febrer i, amb aquest esdeveniment celebrat aquest dimarts a la Comunitat Valenciana, es pretén facilitar i identificar les iniciatives amb capacitat tractora i el seu ajust a les prioritats europees.

A més, en la trobada s’han donat a conèixer les estratègies i iniciatives regionals amb les quals es pretén intercanviar informació rellevant per reforçar les oportunitats europees.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de representants de la Comissió Europea que han explicat a les persones assistents les noves oportunitats que estan a la seva disposició en aquest nou marc europeu, com ara la nova estratègia industrial europea i el programa Single Market, entre d’altres .

Per part de la Generalitat, a més del conseller també han participat la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, i el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Respecte a la Comunitat Valenciana, s’han pogut conèixer de primera mà les estratègies a nivell regional que la Generalitat està impulsant per a la recuperació de el teixit industrial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: