ValgraAI i l’Institut Universitari de Recerca Informàtica estrenyen llaços per investigar i formar en intel·ligència artificial

La Fundació ValgrAI (Valencian Graduate School and Research Network of Artificial Intelligence) i l’Institut Universitari de Recerca Informàtica (IUII) de la UA han celebrat una jornada de presentació al saló d’actes de l’Edifici d’Instituts de la Universitat d’Alacant. A la reunió s’han destacat les iniciatives i objectius de la fundació, que d’aquí poc complirà un any de vigència i de l’institut universitari.

El propòsit principal d’aquesta reunió ha estat establir un primer acostament entre ValgrAI i l’IUII per explorar possibles vies de futures col·laboració en recerca i formació
al camp de la Intel·ligència Artificial. També per discutir interessos comuns i les àrees d’especialització on ValgrAI i IUII podrien unir forces per impulsar la recerca i promoure l’excel·lència acadèmica en Intel·ligència Artificial.

L’esdeveniment ha començat amb l’obertura a càrrec del vicerector de Transformació Digital, Rafael Molina, que ha assenyalat que la creació d’aquesta fundació és “una gran oportunitat per desenvolupar aquesta nova tecnologia, que està cridada a canviar les nostres vides”. Tot seguit ha tingut lloc la presentació de l’IUII) a càrrec del director Antonio Pertusa. Darrere d’aquesta, Vicente Botti i Ana Cidad, director general i directora gerent de ValgrAI, van compartir la visió i els objectius de la fundació destacant el seu compromís de promoure l’excel·lència acadèmica i la col·laboració interdisciplinària en la investigació de la intel·ligència artificial a la Comunitat Valenciana.

L´esdeveniment ha continuat amb la presentació del curs Expert en Tecnologies del Llenguatge Humà, a càrrec del director del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, Armando Suarez. Aquest curs, dissenyat per brindar als estudiants una experiència d’aprenentatge immersiva i enriquidora, oferirà una oportunitat única per aprofundir en els coneixements i les habilitats fonamentals en el camp de les tecnologies del llenguatge humà i s’espera que comenci abans de finals d’any.

La reunió ha conclòs amb un debat enriquidor sobre les possibilitats de col·laboració i noves aliances en intel·ligència artificial entre ValgrAI i els membres de l’IUII. Moderat pel director de l’IUII, s’han discutit les oportunitats de recerca conjunta i l’impacte de la intel·ligència artificial a diversos camps.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: