La UA compta amb una nova Empresa de Base Tecnològica, GREENVITECH

Avui s’ha constituït a la Universitat d’Alacant una nova empresa de base tecnològica (EBT), GREENVITECH, dedicada al desenvolupament de tecnologia per al reciclatge de materials compostos fibra-resina existents en molts residus. L’empresa ha implementat una tecnologia pròpia desenvolupada pels promotors de l’empresa i protegida mitjançant secret industrial i palès.

A l’acte de constitució han estat presents la rectora i presidenta de la Fundació Parc Científic d’Alacant, Amparo Navarro; la vicerectora d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, Maria Jesús Pastor; el gerent del PCA, Esteban Pelayo; el director de l’OTRI, Víctor Pérez, i els tres socis fundadors de l’empresa, Franz Edwin López, enginyer químic i Dolores Lozano i Agustín Bueno, catedràtics del Departament de Química Inorgànica, promotors de l’empresa i artífexs de la patent. A més, l’empresa també compta amb la participació de la Fundació Parc Científic d’Alacant.

La missió d’aquesta nova empresa és donar solució al problema no resolt del reciclatge de materials compostos fibra-resina, existents als residus d’indústria aeronàutica, energies renovables, com ara els aerogeneradors.

Els promotors de l’EBT treballen des de fa anys en la recuperació de fibres inorgàniques en aquest tipus de residus. Com a resultat d’aquesta investigació han desenvolupat i patentat un procés químic que permet eliminar a temperatura ambient resina en materials compostos fibra-resina, completant la protecció intel·lectual amb el registre d’un secret industrial. La tecnologia patentada presenta avantatges competitius rellevants respecte a altres alternatives, com són la major eficiència energètica del procés (costos del procés), i l’aprofitament del residu generat (subproducte), amb propietats que permeten reutilitzar-les en altres processos.

L’enfocament de l’empresa GREENVITECH està alineat amb l’econòmica circular i la valorització de residus, donant una segona vida a les fibres recuperades.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: