La Universitat d’Alacant dóna la benvinguda a tretze investigadores de l’Àfrica subsahariana

La Universitat d’Alacant ha donat la benvinguda aquest matí a tretze investigadores procedents de països de l’Àfrica subsahariana, gràcies a un programa propi de cooperació internacional, engegat per la UA per primera vegada. Es tracta del programa Dones investigadores d’Àfrica Subsahariana, impulsat pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, de la Generalitat Valenciana. Els ajuts van dirigits a dones investigadores en etapa predoctoral o postdoctoral que necessitin completar la seva formació mitjançant la realització d’estades curtes de recerca a la UA, per al desenvolupament de la seva tesi doctoral o investigació.

La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació al Desenvolupament Rosa María Martínez explica que es va llançar al mes de febrer una convocatòria específica, en què s’han rebut al voltant de 150 sol·licituds. Després de la baremació s’han concedit un total de 13 ajuts de dos mesos de durada cadascuna, una dotació total de 60.000 euros: 9 de Nigèria, 1 de Kenya, 1 del Camerun i 2 de Benín.

Alguns dels projectes duts a terme a la UA havien identificat la “gran demanda existent a la regió africana subsahariana per potenciar i ajudar les dones, sobretot les més joves que estan a la fase d’estudis doctorals o començant la seva carrera d’investigadores , els qui necessiten suports externs per implementar i desenvolupar les seves tesis i investigacions”, ha exposat la vicerectora.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: