‘Valencians al món’ balla la samba al Carnestoltes del Brasil

Aquest dimecres 5 abril a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món assistirà a un dels esdeveniments més importants del món: el reporter Lluís Liñana ens farà volar al Carnestoltes de Rio de Janeiro.

Ismael Navarrete, d’Oliva, és professor de castellà i fa set anys que viu al Brasil. Amb ell viurem l’inici del Carnestoltes a la platja d’Ipanema. Després, passarem pel bloco Cordão do Boitatá i visitarem el sambòdrom. Finalment, passejarem per les platges d’Arraial do Cabo en un bugui.

Jesús Poves, veí de València, es dedica al comerç exterior i fa dos mesos que viu al Brasil. Pujarem per l’Escala de Selarón, visitarem el famós Crist Redemptor i, després, anirem a Pedra do Sal. Acabarem a la platja de Copacabana.

Òscar Tarí, de l’Eliana, fa sis mesos que viu al Brasil i es dedica al turisme. Ens trobarem amb ell a la platja Vermelha i pujarem al telefèric més antic del Brasil, de 110 anys d’antiguitat, per a veure el Pao de Açúcar. Més tard, descobrirem la platja de Flamengo i acabarem la jornada fent un passeig en vaixell pel port de Rio.

Víctor Martínez, d’Almenara, és professor d’universitat i fa un any que viu al Brasil. Ens traslladarem a Belo Horizonte per a visitar el llac Pampulha, on menjarem un açaí. Per últim, visitarem el mercat central de Belo Horizonte.

Daniel Cobija, de Quart de Poblet, fa quinze anys que viu al Brasil. Amb ell, jugarem una partida de tenis i, amb la seua família, menjarem un típic xurrasco brasiler.

Més de 200 escoles de samba, 665 milions de dòlars en ingressos i milers de persones al carrer. El Carnestoltes de Rio de Janeiro és una de les festes més impactants del món i una de les coses que s’ha de fer, almenys, una vegada en la vida: diversos dies de disfresses, música i ball que reuneixen multitud de gent a les platges de Copacabana.

Les festes de carrer es troben repartides per tota la ciutat i atrauen milions de persones: és important triar una disfressa diferent per a cada dia i, sobretot, comprar bona cosa de purpurina.

El Carnestoltes comença oficialment divendres i dura fins dimarts. Tot i això, als carioques no els agrada esperar, i aquestes festes de carrer comencen molt abans de la temporada i continuen, fins i tot, després de la setmana oficial.

Informació i Foto: Comunicació CVMC – À Punt Mèdia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: